Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--facebook Icon--twitter Icon--snapchat youtube Icon--instagram menu Icon--whatsapp Terug share Icon--theme Icon--location Icon--clock arrow-down Icon--calendar

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over The Passion 2017 in Leeuwarden

Wat is The Passion?
The Passion is een hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus in de vorm van een groot muzikaal evenement. Het doel is om het grote publiek op eigentijdse manier kennis te laten maken met het verhaal van Jezus Christus. Het evenement is daarom via televisie en internet live te volgen. NPO 1 brengt op Witte Donderdag 13 april het verhaal van The Passion live om 20.30 uur. Via internet, Twitter en Facebook is het evenement te volgen. Je kunt ook meekijken via een second screen, waarop nog meer (achtergrond)informatie is te zien via live.thepassion.nl.

Welke organisaties werken er mee aan de The Passion?
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de gemeente Leeuwarden. The Passion wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Wie heeft The Passion bedacht?
The Passion is eerder door de BBC uitgezonden, vanuit Manchester. Hiervoor werkte men samen met the Church of Engeland. Eye2Eye Media produceert de Nederlandse editie van dit evenement.

Waarom wordt The Passion gemaakt?
De EO en KRO-NCRV vinden het van groot belang dat mensen in Nederland het Paasverhaal leren kennen. The Passion is bij uitstek geschikt om een breed niet-christelijk publiek te bereiken met het lijdensverhaal van Jezus.

Waarom is The Passion dit jaar in Leeuwarden?
Leeuwarden heeft een bijzonder mooie en karakteristieke binnenstad; een fantastisch decor voor The Passion 2017. Verder voldoet Leeuwarden aan de vereiste praktische criteria. Daarnaast merken we dat er veel regionale en lokale betrokkenheid is.

Dit jaar een Friese artiest: Elske DeWall, zitten er Friese nummers in The Passion?
Dat houden we nog even geheim! Houd ons in de gaten via Facebook en Twitter voor het laatste nieuws.

Waarom is The Passion nooit in het zuiden van het land?
Dat is geen bewust beleid. Het zou zomaar kunnen dat The Passion in 2018 in één van de mooie zuidelijke steden plaatsvindt.

Wat is de processieroute?
De route van de processie wordt, om veiligheidsredenen, niet bekend gemaakt. Mensen die aan de route van de processie wonen, krijgen ongeveer twee weken voor The Passion een brief thuisgestuurd.

Kan ik me nog aanmelden voor de processie?
Nee, de processie zit inmiddels vol. Wel kun je als toeschouwer komen kijken op het plein.

Is het gratis?
Toegang tot het plein is gratis, maar je mag natuurlijk altijd een gift geven.
Dit kan via: EO-acties.nl/the-passion/steun-the-passion.

Hoe laat moet ik er zijn?
The Passion begint om 20.30 uur. Maar wees op tijd, want als het plein vol is, kun je er niet meer bij.

Waar kan ik de dvd bestellen?
Je kunt de gratis DVD van het evenement aanvragen via thepassion.eo-acties.nl/bestel

Hoe krijg ik een gratis armbandje?
Helaas zijn alle armbandjes op! Je kunt geen bandje meer aanvragen.

Waarom is er gekozen voor Nederlandstalige popmuziek en geen christelijke songs?
Er is gekozen voor Nederlandstalige popmuziek, omdat dit herkenbaar is voor het Nederlandse publiek. Door The Passion zal men de Nederlandstalige liederen in een heel nieuwe context beleven. Het paasverhaal komt op deze manier dichterbij. De teksten zijn met een ander doel geschreven, maar in deze context krijgen ze toch een specifieke lading. 

Hoe kiezen jullie de artiesten?
De artiesten hoeven niet perse gelovig te zijn om aan The Passion deel te nemen. Wel word ze gevraagd zich te kunnen identificeren met het verhaal wat ze brengen. Het is de bedoeling dat de artiesten een breed publiek aanspreken en het verhaal van The Passion kunnen overdragen. Dit wil overigens niet zeggen dat alle artiesten ongelovig zijn. Er zijn artiesten bij die zichzelf overtuigd christen noemen.

Deze lijst wordt in de loop van de tijd steeds verder aangevuld. Staat jouw vraag er nog niet tussen?
Stuur gerust een berichtje naar [email protected]