Icon--npo Icon--npostart Icon--EO Icon--kroncrv Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--facebook Icon--twitter Icon--snapchat youtube Icon--instagram menu Icon--close Icon--whatsapp Terug share Icon--theme Icon--location Icon--clock arrow-down Icon--calendar

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over The Passion 2020 in Roermond

De tiende editie van The Passion wordt op donderdag 9 april 2019 opgevoerd op het Munsterplein in Roermond en wordt live uitgezonden vanaf 20.30 uur op NPO 1 en npostart.nl.

The Passionvertelt tijdens een groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende artiesten steken dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium.

Wat is The Passion?
The Passion is een hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus in de vorm van een groot muzikaal evenement. Het doel is om het grote publiek op een eigentijdse manier kennis te laten maken met het verhaal van Jezus Christus. Het evenement is daarom via televisie en internet live te volgen. De EO en KRO-NCRV brengen op Witte Donderdag 9 april het verhaal van The Passion live om 20.30 uur op NPO 1. Via internet, Twitter en Facebook is het evenement te volgen.

Waarom wordt The Passion gemaakt?
De EO en KRO-NCRV vinden het belangrijk dat mensen in Nederland het Paasverhaal leren kennen. The Passion spreekt een breed en gevarieerd (christelijk en niet-christelijk) publiek aan met het verhaal van Jezus.

Welke organisaties werken er mee aan de The Passion?
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV en de gemeente Roermond. The Passion wordt geproduceerd door Mediawater. 

Wie heeft The Passion bedacht?
The Passion is eerder door de BBC uitgezonden, vanuit Manchester. Hiervoor werkte men samen met the Church of Engeland. Mediawater produceert de Nederlandse editie van dit evenement voor de EO en KRO-NCRV.

Is er dit jaar weer een thema? 
We introduceren dit jaar het thema ‘vrijheid'.

Waarom is er gekozen voor Nederlandstalige popmuziek en geen christelijke songs?
Er is gekozen voor Nederlandstalige popmuziek, omdat dit herkenbaar is voor het Nederlandse publiek. Door The Passion zal men de Nederlandstalige liederen in een heel nieuwe context beleven. Het paasverhaal komt op deze manier dichterbij. De teksten zijn met een ander doel geschreven, maar in deze context krijgen ze toch een specifieke lading.

Hoe kiezen jullie de artiesten?
De artiesten hoeven niet per se gelovig te zijn om aan The Passion deel te nemen. Wel wordt gevraagd of de artiest zich kan identificeren met het verhaal en hun rol. Het is de bedoeling dat de artiesten een breed publiek aanspreken en het verhaal van The Passion kunnen overdragen. Dit wil overigens niet zeggen dat alle artiesten ongelovig zijn. Er zijn artiesten bij die overtuigd christen zijn. 

Moet ik een kaartje kopen? The Passion is voor iedereen vrij toegankelijk. Je hoeft voor het evenement geen plaats te reserveren of een kaartje te kopen. Je kunt gewoon naar de evenementenlocatie komen. We hopen je op 9 april te zien in Roermond!

Waar vindt het evenement plaats? Het evenement vindt plaats op het Munsterplein in Roermond.

Wat is de processieroute?
De route van de processie wordt om veiligheidsredenen niet vooraf bekend gemaakt. Omwonenden worden vooraf aan het evenement geïnformeerd.

Kan ik me aanmelden voor de processie? Het is nog niet mogelijk om je aan te melden voor de processie. Via onze kanalen maken we tijdig bekend hoe en waar je je kunt opgeven. Wees er snel bij, de inschrijving voor de processie zit in recordtijd vol.

Kan ik meespelen in The Passion? Deze editie worden er geen figuranten gezocht voor de opnames van The Passion. 

Kan ik meezingen in het koor van The Passion? De audities van dit jaar worden aangekondigd via onze kanalen, dus houd dit in de gaten.

Kan ik een plekje reserveren voor het mindervalidenvak? Het is nog niet mogelijk om je aan te melden voor het mindervalidevak. Via onze kanalen maken we tijdig bekend hoe en waar je je kunt opgeven. Wees er snel bij, de inschrijving voor dit vak zit in snel vol.

Is er een doventolk aanwezig? Op het plein zal een doventolk aanwezig zijn op een daarvoor gereserveerde plek. Daarvoor hoef je je niet aan te melden. Zodra de details over de precieze locatie bekend zijn melden we dat op deze pagina. En dankzij de actie van een aantal kijkers is het gelukt ook de uitzending te tolken vanuit de studio op NPO1 Extra Themakanaal. De uitzending kun je ondertitelen door te kijken via npostart.nl. Afhankelijk van je tv-installatie thuis is het ook mogelijk om de ondertiteling voor de tv-uitzending in te schakelen.

Met de auto Indien je met de auto naar The Passion afreist, kun je de doorverwijzingsborden volgen naar parkeerlocaties met vrije parkeerplaatsen.

Met de trein Vanuit Roermond loopt je via de hoofduitgang in ongeveer 5 minuten naar het Maartensgat. Ga goed voorbereid op pad. Plan je reis via 9292.nl, de NS Reisplanner of via www.qbuzz.nl. Onderweg kan dat op m.ns.nl of met de Reisplanner Xtra app. Kijk kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie.

Tip: Regel i.v.m. de verwachte drukte  vast je reisticket vooraf, door van te voren voldoende saldo te laden op je OV-chipkaart of online je vervoerbewijs te kopen via E-ticketshop. Dan hoef je niet in de wachtrij te gaan staan bij de kaartautomaten.

Terug naar huis? Niet alle bestemmingen in Nederland zijn laat op de avond nog te bereiken. Houd er rekening mee dat op station Roermond enige wachttijd kan ontstaan. Vertrek daarom tijdig naar het station.

Komen er ook herhalingen van de uitzending? Op zaterdag 11 apr wordt The Passion uitzending herhaald op NPO1 en op NPO3. Op 12 apr is er nog een herhaling op NPO1. 

Deze lijst wordt in de loop van de tijd steeds verder aangevuld. Staat jouw vraag er nog niet tussen? Stuur gerust een berichtjenaar [email protected]