The Passion, het verhaal gaat door

The Passion wordt vervolgd met een tv-uitzending op 1e Paasdag NPO2, voorafgegaan door een paaswake direct na The Passion live.

Uitzending op Eerste Paasdag

Dit jaar stopt het paasverhaal niet na de laatste scène van The Passion. EO, KRO-NCRV en Protestantse Kerk geven het paasverhaal een vervolg met een nieuw programma op Eerste Paasdag, te zien op NPO 2. In deze uitzending The Passion, het verhaal gaat door horen we persoonlijke verhalen over hoop en opstanding en zingt het Passion-koor popnummers en christelijke liederen. In de dagen voor Pasen worden mensen uitgenodigd om samen bij het kruis van The Passion stil te worden.

 

The Passion: het verhaal gaat door start meteen na de laatste scène van The Passion. Het bekende witte kruis wordt naar de Minderbroederskerk (PKN) gebracht. Tot paasmorgen kunnen bezoekers dag en nacht in de Roermondse kerk samenkomen voor een moment van bezinning, rust, of zang tijdens Kom samen bij het kruis.

Aanmelden 
Aanmelden voor samenkomst bij het kruis in de Minderbroederskerk in Roermond kan op deze pagina. Dit kan individueel of in groepen. Als aanmelder kun je zelf een passende invulling aan de tijd bij het kruis geven. 

Is Roermond niet in de buurt? Ook online is er een plek waar het verhaal van The Passion doorgaat. Als vervolg op de ‘virtuele processie’ kunnen bezoekers op thepassion.nl bij een virtueel kruis hun verhaal achterlaten en een moment van bezinning beleven. 


“Vereerd als gastkerk” 

De Protestantse Gemeente Roermond voelt zich vereerd gastkerk te zijn van Kom samen bij het kruis en The Passion: het verhaal gaat verder. “We willen laten zien wie we zijn: een toegankelijke kerk midden in de samenleving", vertelt ds. Judith van den Berg-Meelis. “Het is altijd mogelijk om te bidden, een gesprek te voeren, of in de Bijbel te lezen in onze kerk. Mensen waaien makkelijk binnen.” 

Het verhaal gaat door: zondagmorgen, 9.18u bij de EO/KRO-NCRV op NPO 2