LIVE 10 jaar The Passion: ‘Geef mij nu je angst’ voor iedereen toegankelijk met audiodescriptie en gebarentolk

Blinden en slechtzienden kunnen op donderdag 9 april LIVE 10 jaar The Passion: ‘Geef mij nu je angst’ met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. Na twee succesvolle jaren en veel enthousiaste reacties gaat NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes opnieuw beschrijven wat er in beeld gebeurt tijdens de actuele en aangepaste versie van The Passion. Ook is er dit jaar weer een uitzending met gebarentolk op NPO 1 extra.

Wouter van der Goes: Noodgedwongen wordt The Passion anders dit jaar. Maar legendarisch wordt het zeker. De audiodescriptie maakt dat iedereen, ook visueel gehandicapten en andere mensen die alleen maar radio luisteren, alles kunnen volgen. Sterker nog, via de radio “zie” je vaak meer.”

Joeke van der Mei, directeur Bartiméus Fonds: “Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving en maakt zich samen met oogorganisaties in Nederland sterk voor meer audiodescriptie op televisie. Wij vinden het geweldig dat de EO en KRO-NCRV dit jaar voor de derde keer The Passion uitzenden met audiodescriptie!”

Actuele versie
Ook in tijden van angst is de behoefte groot om het verhaal van hoop te vertellen. Daarom komen EO en KRO-NCRV met een actuele en aangepaste versie van The Passion zonder artiesten, live band en zonder publiek. Ook NPO Radio 2 draagt daar zijn steentje aan bij. Tussen 18.00 - 20.30 uur belt Wouter met bekende artiesten die aan eerdere edities hebben meegedaan en laten ze horen wat hun favoriete liedje is uit The Passion. 

Tussen 20.30 - 22.10 uur verzorgt Wouter de audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Zo is The Passion jubileumeditie er via NPO Radio 2 echt voor iedereen dit jaar.

Gebarentolk
Daarnaast is LIVE 10 jaar The Passion: 'Geef mij nu je angst' ook te volgen voor doven en slechthorenden in een uitzending met gebarentolk op NPO 1 extra. NPO 1 extra is bij KPN te vinden op kanaal 76 en bij Ziggo op kanaal 128. Een compleet overzicht van alle aanbieders is te vinden op www.npo.nl/extra.

De tiende editie van de vertolking van het eeuwenoude paasverhaal vindt dit jaar plaats op donderdag 9 april. LIVE 10 jaar The Passion: ‘Geef mij nu je angst’ wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Mediawater. 

Contactpersonen

Evangelische Omroep
Deborah van Geest | | Communicatie
T. 06 52 33 57 26
E. [email protected] 

KRO-NCRV
Grace van de Klundert | | Communicatie
T. 06 46 64 47 37 
E. g[email protected]

Download foto

Foto Wouter van der Goes

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO/KRO-NCRV verplicht. Lees de volledige voorwaarden.


Delen op