The Passion 2019 in Dordrecht zorgt voor saamhorigheid

The Passion 2019 in Dordrecht zorgt voor saamhorigheid

12.000 bezoekers woonden het live paasevenement bij

The Passion zorgde dit jaar voor een ervaring van saamhorigheid. Verteller Martijn Krabbé boeide 12.000 bezoekers bij de Grote Kerk in Dordrecht en ruim 2,3 miljoen kijkers thuis met het verhaal over het lijden, sterven en opstanding van Jezus. Het was daarmee het best bekeken programma van de avond. Krabbé: “Jezus was er toen, en als je goed kijkt, dan zie je dat hij er nu nog steeds is. Misschien wel in jou, en misschien wel in mij.”

De andere rollen werden vervuld door Edwin Jonker (Jezus), Edsilia Rombley (Maria), Paul Sinha (Petrus), Lucas Hamming (Judas), Porgy Franssen (Pilatus) en Klaas van Kruistum (Verslaggever). 

Het thema van dit jaar was #jebentnietalleen. Hiermee werd aandacht gevraagd voor de vele gezichten van eenzaamheid. De Gemeente Dordrecht gaf het thema extra gestalte door onder meer een speciale campagne te lanceren en lokale initiatieven tegen eenzaamheid zichtbaar te maken. Andere Passion-partners waren dit jaar Kansfonds, Leger des Heils, Verus, Protestantse Kerk Nederland en Bisdom Rotterdam. 

The Passion werd in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Mediawater. 

 

Download foto's

Foto's The Passion 2019

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO/KRO-NCRV verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.

EO

Cornelis Vlot
M 06-21573127
E [email protected]

KRO-NCRV

Anouk Evers
M 06-55390350
[email protected]