Geef mij nu je angst

Speciale editie 10 jaar The Passion

LIVE 10 jaar The Passion: 'Geef mij nu je angst'

Speciale jubileumeditie

We zitten er allemaal middenin: tijden van angst, onzekerheid, ziekte en isolatie. En juist nu is het verhaal van The Passion actueel en relevant. Door de corona epidemie kunnen we niet meer met z'n allen op het Munsterplein in Roermond zijn. Maar er is goed nieuws, het onmogelijke bleek mogelijk: er komt een actuele, alternatieve LIVE Passion-vertelling! Op NPO1, 9 april rond de beste, mooiste en meest troostrijke scenes en liedjes van de afgelopen 9 jaar.

LIVE 10 jaar The Passion - Geef mij nu je angst

Scroll naar beneden hoe jij NU al kunt meedoen

Iedereen thuis kan aansluiten

Zonder live band en zonder publiek. Maar met een online processie, een live vertelling afgewisseld met indrukwekkende scenes en liedjes uit de afgelopen negen edities en het bekende Passion-kruis. Verteller Johnny de Mol neemt ons live mee in het paasverhaal anno nu en verslaggever Anne-Mar Zwart doet live verslag van de virtuele processie bij het verlichte kruis, waar iedereen thuis bij kan aansluiten.

Update: dankjewel voor al jullie mooie inzendingen. We sluiten de inzendbox, maar deel je video vooral op socials met @thepassionnl of #geefmijnujeangst #tp20

Deel je video NU AL

Naast iconische shots en muziek vormt dat verlichte kruis het decor van de uitzending. Het doel is een unieke, meer dan ooit verbindende ervaring voor kijkers, gelovig én niet gelovig, te creëren. Dit jaar is een eerste Passion-editie zonder publiek. Maar kijkers worden verbonden door een unieke online virtuele processie. Vooraf, maar ook tijdens de tv-uitzending, kunnen kijkers online hun hoop en angst delen met berichtjes en video’s. Een selectie zal te zien zijn in de uitzending. Deze video’s kunnen vanaf NU gestuurd worden. Scroll naar beneden om te weten hoe je dat doet.

 

Dicht bij

Verteller Johnny de Mol: “Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen. Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet; maar ook geloof, hoop en liefde. Ook kunnen veel kijkers hun hart ophalen aan fragmenten uit eerdere edities met hun favoriete artiest, hun mooiste lied of mooiste scene.” 

 

Hoop voor angst

EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers zijn even enthousiast als hoopvol over deze actuele alternatieve vertelling: “Het verhaal van het lijden en sterven van Jezus staat stil bij de dingen waar wij als land en als individuen naar hunkeren: hoop voor een land dat angstig is, opoffering in een tijd waar we elkaar zo hard nodig hebben en verbinding voor de vele Nederlanders die zich verloren en alleen voelen. Niet de vorm en de grootte, maar het verhaal is leidend in The Passion”. 

Voor de omroepen en producent staan gezondheid en veiligheid centraal. Dat betekende dat The Passion 2020 in Roermond niet door kon gaan. De tv-uitzending voldoet nu in zijn afgeslankte vorm aan alle richtlijnen van het RIVM.

 

Doe mee vanuit jouw eigen huis

Ook jij kunt meedoen aan de uitzending. Dat doen we door videoboodschappen. Vanuit huis kun je laten weten wat jouw eigen angst is en je zorg online bij het kruis brengen. En is er ruimte voor verhalen van hoop en bemoediging die je online met filmpjes en live kunnen delen via thepassion.nl. Doe ook mee! Klik hieronder op de buttons om te weten hoe je dat kunt doen.

 

Dus zo doe je mee

  • Je kunt op de avond, 9 april meelopen via de site
  • Stuur je filmpje NU AL in met jouw verhaal, je angst maar ook waaruit jij je hoop put

 

Klik op de button over hoe je meedoet en deel in een videoboodschap wat jouw angst is en waar jij hoop uit put.

 

Klik op de button voor de meezing-video en stuur je filmpje in waar jij alleen of met je familie / huisgenoten dit nummer meezingt.