Icon--npo Icon--npostart Icon--EO Icon--kroncrv Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--facebook Icon--twitter Icon--snapchat youtube Icon--instagram menu Icon--close Icon--whatsapp Terug share Icon--theme Icon--location Icon--clock arrow-down Icon--calendar

Dordrecht

Wil je weten wat er in Dordrecht te doen is rondom The Passion? Hier vind je een verzameling van alle activiteiten in Dordrecht. Deze lijst wordt continu aangevuld, dus houd de site goed in de gaten!

Activiteiten Dordrecht

Campagne Dordrecht #jebentnietalleen


 

#jebentnietalleen Kaartenschrijfactie

Op vrijdag 5 april 2019 is er een #jebentnietalleen kaartenschrijfactie in Van Alle Tijden aan de Grotekerksbuurt 44 te Dordrecht. Tijd: 9.30-11.30 uur. Deze ochtend is bedoeld om ter bemoediging een persoonlijk kaartje te sturen aan mensen die eenzaam zijn en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het kost niet meer dan 2 uur van uw tijd om uw hart te laten spreken. Voor de kaarten, koffie en thee wordt gezorgd. Van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op met Joke Schild via [email protected].


 

Alpha na The Passion in Dordrecht

Wil je meer weten over het verhaal achter The Passion en het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Dordtse kerken werken samen in het aanbieden van deze cursus.

Alpha start elke bijeenkomst met een maaltijd. De cursus duurt 10 bijeenkomsten en is gratis. Voor de maaltijden en het weekend wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Startbijeenkomst: 25 april van 19.00-22.00 uur
Cursusavonden: 10x op donderdag (25/04 t/m 27/06) van 19.00-22.00 uur
Locatie: Vrieseweg 64, Dordrecht (Kruiskerk)
Opgeven en meer informatie: [email protected]


 

#jebentnietalleen – Koffie & Thee met de dominee

Dordtse kerken sluiten aan bij de bewustwordings-campagne van de gemeente Dordrecht #jebentnietalleen. Een concreet voorbeeld daarvan is het initiatief ‘Koffie & Thee met de dominee’. Op vrijdag in even weken staan van 10.00-11.30 uur de koffie en thee met #jebentnietalleen koekjes klaar om te pakken terwijl één van de Dordtse dominees een plekje aan tafel neemt. Soms bereiden ze een onderwerp voor, maar altijd zijn ze daar voor vragen of een gesprekje. Loop gewoon eens binnen en schuif eens aan. Welkom op 22/03, 05/04, 19/04, 03/05, 17/05, 31/05, 14/06 en 28/06. Locatie: Van Alle Tijden (Grotekerksbuurt 44).


 

Het Babyhuis in Dordrecht

video van het Kansfonds


 

Kerkproeverij na The Passion

Op Paaszondag 21 april 2019 is er een stadsbrede Kerkproeverij na The Passion in Dordrecht. Om zo nog meer te ontdekken van het verhaal achter The Passion en #jebentnietalleen.

Je bent van harte uitgenodigd in de kerken en parochies van Dordrecht!  Kijk hier voor meer info.

Ga je zelf al naar de kerk? Denk dan eens na over wie je zou kunnen uitnodigen. Veel mensen wachten namelijk op een uitnodiging. Het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Een simpele uitnodiging kan het verschil betekenen!

Kerkproeverij na The Passion is een initiatief van Missie Dordt en het Platform Dordtse Kerken in samenwerking met de landelijke werkgroep Kerkproeverij.


 

Nobel Brood Ontbijt

Op 18 april, de ochtend van The Passion wordt bij een zorginstelling een ontbijt georganiseerd voor de oudere doelgroep. Dit is op direct de aftrap voor het initiatief om maandelijks een Dordtse ondernemer een ‘ouderendag’ te laten organiseren. Waarbij het stokje telkens overgedragen wordt van de organiserende ondernemer aan een volgende ondernemer.


 

Filmavond The Passion

Een actieve Dordtenaar organiseert een Filmavond in de Gravin (Wijkcentrum voor ouderen). Hij heeft een film gemaakt en begeleidt deze avond. Hij vertelt de achtergrond van het Paasverhaal, daarnaast laat hij beelden en liedjes van andere jaren zien en bereid mensen voor op de Passion. 

Datum 03-04-2019
Aanvang 20:30uur
Adres De Gravin
Plaats Dordrecht

 

Live Passion Kijken

Op 10 locaties, verspreid over Dordrecht, wordt in wijkcentra, buurthuizen en zorginstellingen live naar de Passion gekeken. Vooral bedoelt voor mensen die niet naar de binnenstad kunnen komen, om wat voor reden dan ook. Veelal wordt deze avond voorafgegaan aan een 'samen eet-moment'.