Maria

Trijntje Oosterhuis speelt Maria

 

Trijntje moest er even over nadenken voordat ze ja zei voor The Passion 2020 in Roermond. Maar de rol van Maria is voor Trijntje, als moeder van 4 kinderen, op haar lijf geschreven! Zingen, een emotie over mogen brengen maar ook zelf intens ervaren. Je legt dan echt je ziel bloot. De onmacht die Maria gevoeld moet hebben is daardoor best wel spannend om ter gehore te brengen. Helemaal omdat Trijntje (gelukkig) haar kinderen nog alle 4 heeft. Waarom ze heeft getwijfeld en wat het thema #vrijheidvoorjou voor haar persoonlijk betekent? Kijk de hele video.

 

Trijntje Oosterhuis over het thema #vrijheidvoorjou en haar rol als Maria in The Passion 2020

Biografie Trijntje Oosterhuis

Trijntje groeit op in een muzikaal gezin. Haar moeder is violist, haar vader voorganger en dichter. Samen met haar broer Tjeerd richt ze begin jaren negentig Total Touch op. In 1994 tourt ze met Candy Dulfer de wereld over, twee jaar later wordt de eerste single van haar band, Touch Me There, opgepikt door de radio. Het eerste album wordt één van de meeste succesvolle debuutalbums uit de Nederlandse popgeschiedenis.

In 2019 vierde Trijntje haar 25-jarig jubileum. Naast een uitverkocht jubileumconcert in Ziggo Dome en een clubtour in het najaar, kwam ook haar nieuwe, Nederlandstalige, album uit. Het album is geproduceerd door Jett Rebel. Een combinatie van oude rotten in het vak en jong, nieuw talent. Voor Trijntje was het maken van dit album een bijzonder proces. 

Ze werkte met muzikanten samen die deels uit een andere generatie komen, maar een bepaald verwantschap delen: dezelfde muzikale roots en de grote liefde voor muziek. Het album ‘Dit Is Voor Mij’ is recht uit haar hart en laat horen wie ze is, waar ze nu voor staat en wat haar soul is.

Klik hier voor de hele cast van The Passion