Jezus

Tim Akkerman speelt Jezus

Tim Akkerman over het thema #vrijheidvoorjou en zijn rol als Jezus 

Tim Akkerman vertolkt de rol van Jezus in the Passion 2020 Roermond. Wat doet de rol en het thema #vrijheidvoorjou met hem? Daar vallen hem gelijk een aantal dingen op. Want hoe mooi is het om in plaats van geweld, liefde te gebruiken. Maar tegelijkertijd ook de dood in de ogen te kijken om zo de ander te beschermen. 'In de Haagse volksmond zeggen we dan: Je hebt ballen!’ Kijk de hele video

Tim Akkerman over het thema #vrijheidvoorjou en zijn rol als Jezus | The Passion 2020

Biografie

Na zijn deelname aan Beste Zangers seizoen 2019 is Tim weer terug bij het grote publiek. Na zijn vertrek inmiddels tien jaar geleden bij DI-RECT was hij misschien even buiten beeld. Maar nu kan niemand om Tim Akkerman heen.
Sinds 2014 tourt hij met zijn vaste band ‘The Ivy League’ door heel het land. Met drie albums op zak, vele (uitverkochte) zalen is Tim weer terug van nooit weggeweest. 

Voorlopig zal Tim en zijn band niet stilzitten en staan ze deze zomer op diverse festivals en zullen er nog mooie aangelegenheden komen waarin duidelijk zal blijken dat Tim Akkerman een vaste rots is in het Nederlandse muziek landschap. 

2020 is op zichzelf staand al een mooi getal. Voor Tim is dit hele jaar symbolisch. Zo zit hij precies 20 jaar in het vak, is hij 10 jaar onder zijn eigen naam bezig en zal hij deze zomer 40 kaarsjes uitblazen.

Binnenkort verschijnt zijn nieuwe single ‘The Road’. Een lied over de paden die we als mens gaan en waarbij verschillende kruispunten, hoogte en dieptepunten onze levens tekenen. 

Klik hier voor de hele cast van The Passion