Icon--npo Icon--npostart Icon--EO Icon--kroncrv Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--facebook Icon--twitter Icon--snapchat youtube Icon--instagram menu Icon--close Icon--whatsapp Terug share Icon--theme Icon--location Icon--clock arrow-down Icon--calendar

Maria

Ze is een van de beste zangeressen van ons land, boekte succes in Amerika en zingt daarnaast bij de Ladies of Soul. Ze is moeder van een zoon en werd dit jaar – tot haar grote verrassing – gevraagd voor de rol van Maria in The Passion: Glennis Grace.

De Amsterdamse zangeres schiet in de lach als ze van haar manager te horen krijgt dat ze Maria mag spelen. “Ik zou mezelf niet zo snel in die rol zien,” legt Glennis uit. “Ik ben gewoon een solozangeres. Ik doe elk weekend mijn ding en weet precies hoe dat werkt. Nu stap ik uit mijn comfortzone. Ik weet dat ik het kan, maar het is wel een uitdaging.”

Voorbereiding rol

Voor haar rol bereidt Glennis zich goed voor. “Ik probeer Maria dichtbij me te laten komen. We zijn allebei moeders. Zij moest haar zoon loslaten, omdat hij op een missie was. Die van mij gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs. Dan moet ik hem ook loslaten.”

De band met haar zoon is heel hecht. “Ik heb hem merendeels alleen opgevoed. Toen hij naar school moest vond ik dat echt heel moeilijk. Ik heb heel hard zitten janken. Je moet eraan geloven op een gegeven moment, maar tot zijn 19e blijft hij thuis wonen!”

Contrast Glennis en Maria

Toen haar zoontje hoorde dat Glennis Maria mocht spelen, was hij ook eventjes verbaasd. “Hij ziet Maria als een heilige vrouw, maar zijn moeder is stoer. Zijn moeder is niet op haar mondje gevallen, terwijl Maria rustig en sereen is. Dat contrast snapte hij niet zo goed. Maar hij vindt het wel leuk.”

Samen hebben ze naar de liedteksten van Maria gekeken. “Hij was een beetje aan het meezingen. En toen vroeg hij waar het over ging. Ik heb tegen hem gezegd: ik zing over jou. Ik zing voor jou.”

Glennis hoopt haar zoon veel dingen mee te geven in het leven. “Het belangrijkste is dat hij er mag zijn en dat hij zijn gelukt probeert te zoeken. Ik zou het vreselijk vinden als hij niet gelukkig zou zijn. Dan draag je echt een zware last mee. Ik wil hem meegeven dat hij er mag zijn, dat hij zich nooit anders hoeft voor te doen dan hij is.”

De Bijlmer

The Passion is dit jaar een thuiswedstrijd voor Glennis. “Ik vind het heel tof dat het dit jaar in de Bijlmer is. Dat heeft me ook wel overtuigd om mee te doen. Qua muziek wordt het wat stoerder, iets meer urban. Dat past helemaal bij mijn stadje.”

Download hier de foto's van de cast 2018

Podcast: Glennis Grace als Maria

Video