Icon--npo Icon--npostart Icon--EO Icon--kroncrv Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--facebook Icon--twitter Icon--snapchat youtube Icon--instagram menu Icon--close Icon--whatsapp Terug share Icon--theme Icon--location Icon--clock arrow-down Icon--calendar

Judas

Jeangu Macrooy groeit op in de tropische warmte van Paramaribo, waar hij vanaf zijn vijftiende samen met zijn tweelingbroer eigen nummers begint te schrijven en op te treden. In 2014 komt hij uit liefde voor muziek naar Nederland en maakt hij The Passion voor het eerst live mee. Dan weet hij het zeker: daar wil hij deel van uitmaken.

Jeangu wordt eerst voor een andere rol gevraagd, maar geeft gelijk aan dat hij óf Judas, óf Jezus wil spelen. “Ik wilde heel graag Judas spelen. Ik geloof namelijk dat elk mens gedreven kan worden tot het doen van zoiets,” legt hij uit. “Het hangt van veel dingen af: hoe je zelf wordt behandeld, je gevoel van eigenwaarde… Het is heel interessant dat Judas in zijn hoofd wel een rechtvaardige reden had voor het verraad.”

Jeangu als bad guy

De keuze voor de rol van Judas is een verrassende: veel mensen zien Jeangu juist als een lieve, goedlachse jongen. “Dat klopt wel. Je kan natuurlijk iemand casten die heel stoer is, flinke baardgroei heeft en een diepe stem. Dan heb je al heel snel een schurk. Maar misschien is het wel eens interessant om te laten zien dat de niet alle bad guys eruit zien als bad guys.

Rooms-Katholieke opvoeding

Dankzij zijn Rooms-Katholieke opvoeding heeft Jeangu veel Bijbelverhalen meegekregen. “De belangrijkste verhalen ken ik. Bijvoorbeeld kerst, maar ook het paasverhaal. Dat vond ik een heel heftig, maar mooi verhaal.”

Inmiddels gaat hij niet meer naar de kerk. ”Maar ik richt me nog wel soms naar boven. Ik ben niet meer religieus, maar wel spiritueel. Ik geef nu een andere invullen aan hoe ik mijn geest schoon en positief hou. En ik probeer op mijn manier dankbaar te zijn voor de goede dingen in het leven.”

The Passion in de Bijlmer

Jeangu kijkt uit naar zijn optreden op 29 maart in de Bijlmer. “The Passion is wat mij betreft geslaagd als we een hele goede show hebben neergezet. En als ik voor de mensen thuis duidelijk heb gemaakt wat Judas heeft gedreven tot het verraad. En als ik de kou heb weerstaan.”

Download hier de foto's van de cast 2018

Podcast: Jeangu Macrooy als Judas

Video