Petrus

Paul Sinha speelt Petrus

Paul Sinha is een popartiest. Hij timmert aardig aan de weg met zijn Nederlandstalige (pop) songs. Door zijn samenwerkingen als componist/tekstschrijver met artiesten als Anouk, Maan en Roxeanne Hazes en als artiest met onder andere Frenna en Tabitha, raakt hij bekend bij het grote publiek. Maar zo’n groot publiek als bij The Passion – dat is nieuw voor Paul: “Deze kans is te gek!”
Leer Paul beter kennen in deze bio: wat heeft hij met zijn rol, het verhaal en het thema #jebentnietalleen?

Petrus: een rol die precies past

Dat Paul ja zou zeggen tegen deze rol, dat was voor hem meteen duidelijk. “Ik had honderd redenen om ja te zeggen, en geen een om het niet te doen. Ik ken The Passion als het allergrootste segment in events. Om voor zo’n groot publiek te staan vind ik spannend, maar ook echt te gek.

Toen ik ja zei tegen deze rol wist ik nog niet precies wie Petrus was. Ik had er wel een beeld bij, maar ik heb niet zoveel kennis van de bijbel dat ik precies wist wat zijn rol was. Toen ik meer research deed kwam ik erachter dat een rol is die precies bij me past! Alles viel op zijn plek: zijn enthousiasme, perfectionisme, voor de stoet uit willen lopen én haantje de voorste willen zijn. En Petrus is een van de meest trouwe en beste vrienden van Jezus. Hoe te gek is die rol?

In het karakter van Petrus zit een tweestrijd. Op het moment dat zijn vriendschap naar Jezus er het meest toe doet blijkt hij iemand anders te zijn dan hijzelf dacht. Het is makkelijk om te zeggen: als mijn beste vriend zijn einde tegemoet gaat of wordt verraden laat ik hem niet in de steek. Natuurlijk denk ik dat. Maar Petrus laat zien dat je nooit weet hoe je in zo’n situatie zou handelen.  

Paul over zijn rol als Petrus

Artikel gaat verder onder video

Geloof maakt je een beter mens

Ik heb mooie jeugdherinneringen aan Pasen. Ik herinner me hoe we als gezin eieren gingen zoeken in de tuin, en de gezelligheid. Maar het paasverhaal speelde daar geen rol bij. Ik ben niet religieus opgevoed en geloof niet in God. Voor mij is geloof: ergens voor staan. En of je nou staat voor religie, voor je familie of iets anders, het gaat erom waar jij je kracht uithaalt. Geloof is voor mij dat wat je een beter mens maakt.

Ik begrijp wel heel goed dat mensen veel kracht en hoop uit hun geloof in God halen. De bijbel heeft prachtige verhalen. In het Paasverhaal zit alles: moed, hoop, verraad, verdriet. Dingen die van toepassing zijn op het leven van iedereen. Hoe je ook ernaar kijkt: het is goed om het Paasverhaal te blijven vertellen.

Eenzaamheid door social media

Ik weet hoe het voelt om eenzaam te zijn. Gelukkig ben ik niet vaak eenzaam, maar ik heb het wel meegemaakt toen mijn relatie uitging. En ik herinner me dat na de scheiding van mijn ouders – ik was 4 of 5 jaar – mijn moeder eenzaam was. Iedereen krijgt door zulk soort situaties weleens te maken met eenzaamheid. En ik heb geluk, want mijn lieve vriendin, familie en mijn fantastische vrienden zullen me altijd steunen als dat nodig is.

Door social media en de illusie dat je altijd in contact bent met anderen kun je je juist heel alleen voelen. Er is misschien wel véél contact, maar het is oppervlakkig. Het geeft je constant het idee dat iedereen samen is, plezier heeft – terwijl jij misschien wel alleen op je kamer zit. De oplossing? Juist niet naar social media grijpen als je je alleen voelt. Leg die connecties met de mensen waar je echt van houdt en die voor je klaarstaan. Daar gaat het echt om.”

Klik hier om terug te gaan naar alle artiesten.


Delen op