Jeroen van Heusden

Dit is het verhaal van Jeroen van Heusden die in The Passion het kruis gaat helpen dragen:

“Een hele lange tijd ben ik verslaafd geweest aan drugs. Dit was geen pretje en dat is nog maar zacht uitgedrukt want het was een zwarte eenzame periode. Maar gelukkig heb ik het geloof leren kennen en dat heeft mij erdoor heen geholpen.

 

'Daardoor is het ook gelukt de relatie met mijn vrouw te behouden'

Nu ben ik al meer dan tien jaar clean. Een heel groot gedeelte van mijn verslaafde leven speelde zich af in Dordrecht en ook van mijn leven daarna. Dus dat The Passion dit jaar in Dordrecht plaatsvindt, maakt het voor mij extra bijzonder. Bij de hulpverleningsorganisatie De Hoop ggz - ook in Dordrecht-, heb ik opnieuw mijn leven mogen opbouwen en opnieuw leren afhankelijk te zijn van God. Daardoor is het ook gelukt de relatie met mijn vrouw te behouden. We hebben een mooi gezin kunnen stichten met drie prachtige dochters.

God heeft mij dus geholpen een eenzaam en donker leven om te bouwen naar een leven in licht, en ben ik nu rijkelijk omringd door mooie mensen. Omdat het geloof heel veel voor mij betekent, lijkt het mij heel bijzonder om als kruisdrager mee te lopen.” 


Delen op