Bekijk alle video's van The Passion 2019

Wat was The Passion weer fantastisch! Wil je op je gemak nog eens nagenieten? Dat kan! Hier vind je alle nummers van dit jaar. The Passion 2019 speelde zich af in Dordrecht, op ‘t Maartensgat.

Bekijk hier The Passion terug in 3 minuten

Nog even nagenieten? Hier beleef je de hoogtepunten van The Passion - in het kort.

1. Alles overwinnen - Jezus en de discipelen

Jezus en Zijn discipelen arriveren in Dordrecht, voor vandaag even ‘ons Jeruzalem’. Jezus’ reputatie is Hem al vooruit gereisd: Hij zou een profeet zijn, een wonderdoener, een revolutionair of misschien gewoon een handige oplichter. Maar wie is Hij nou echt? En wat is precies Zijn boodschap? Duidelijk is in elk geval dat Zijn verhaal aanslaat, overal waar Hij komt lopen de mensen massaal achter Hem aan.

2. Als ik je laat gaan - Edsilis Rombley

Maria, de moeder van Jezus, wordt dit jaar gespeeld door zangeres Edsilia Rombley. Live vanuit Dordrecht zingt ze het lied ‘Als ik je laat gaan’ van Trijntje Oosterhuis. In dit lied zingt Maria over haar liefde voor Jezus het komende verlies van haar zoon.

Zo bijzonder - Edwin Jonker en Paul Sinha

Jezus (Edwin Jonker) en Petrus (Paul Sinha) zingen samen een duet met het lied ‘Zo Bijzonder’ van Gers Pardoel. Petrus was een van Jezus’ beste vrienden. Petrus volgt Jezus waar Hij ook gaat. Petrus is een discipel die graag op de voorgrond staat, altijd z’n woordje klaar heeft.

4. Treur niet - Edwin Jonker

Jezus (Edwin Jonker) viert het Avondmaal met zijn volgelingen/discipelen. In het Avondmaal staat brood en wijn centraal. Deze elementen staan symbool voor Jezus’ lichaam en Jezus’ bloed. Tijdens dit avondmaal zegt Jezus dat iemand van zijn beste vrienden hem zal verraden. Jezus weet al wat Judas van plan is. Het Avondmaal stelt Jezus in als herinnering aan zijn dood. Dit Avondmaal wordt nog steeds door kerken gevierd.

Wil je de backstagevideo's van The Passion en interviews met de artiesten bekijken? Kijk hier.

5. Recht uit m'n hart - Edsilia Rombley

Jezus’ moeder (Edsilia Rombley) zingt het lied ‘Recht uit m’n hart’ van Thomas Berge. Maria weet dat ze haar zoon zal moeten gaan missen, dat is haar al verteld voordat Jezus geboren werd.

6. Wen er maar aan - Lucas Hamming

Judas (Lucas Hamming) is een van de 12 volgelingen/discipelen van Jezus. Hij was de ‘penningmeester’ van de groep. Judas herkent zich steeds minder in Jezus’ boodschap. Sterker nog: Hij begint Jezus en zijn woorden te haten! Judas besluit Jezus te verraden aan de leiders van het volk. Voor geld.

7. Vrienden - Edwin Jonker

Kalkhaven is dit jaar het Getsemané tijdens The Passion 2019. Jezus (Edwin Jonker) zingt zijn volgelingen toe dat hij zal gaan lijden, zoals de Bijbel al had voorspeld. Jezus gaat bidden tot God. Hij is bang. Hij huilt. Bang voor alles wat hem te wachten staat.

8. Je bent niet alleen - Edsilia Rombley

Maria (Edsilia Rombley) zingt een solo met het lied ‘Je bent niet alleen’ van Thomas Berge. Terwijl haar zoon langzaam zijn dood tegemoet gaat, zingt Maria over het leven van Jezus en bezingt haar moedergevoelens.

9. Werd de tijd maar teruggedraaid - Edwin Jonker

We gaan terug naar Getsemane. Jezus komt terug van zijn bidden, en loopt richting zijn discipelen. Ze zijn in slaap gevallen! Terwijl Jezus doodsbang is, liggen zijn vrienden te slapen. Niet snel daarna komt Judas (Lucas Hamming) om Jezus te verraden.

10. Zwart Wit - Edwin Jonker en Porgy Franssen

Jezus (Edwin Jonker) komt voor Pilatus (Porgy Franssen) te staan. Pilatus, een Romeinse overste, moet recht spreken over Jezus. Maar Pilatus kan geen kwaad vinden in Jezus. Pilatus en Jezus zingen (traditiegetrouw) het lied Zwart-Wit van Frank Boeijen.

11. De weg terug, wat is dan liefde - Lucas Hamming, Paul Sinha, Edwin Jonker

12. Breng me naar het water - Edislia Rombley

Jezus’ einde nadert. Zijn moeder, Maria (Edsilia Rombley) zal haar zoon kwijtraken. In dit emotionele duet zingen ze ‘Breng me naar het water’, een lied van Marco Borsato. Jezus is net berecht, doordat het volk Barabbas verkoos boven Jezus om vrij te laten. Jezus zal gekruisigd worden.

13. Alleen - Edsilia Rombley

Jezus (Edwin Jonker) is veroordeeld en gekruisigd. Maria (Edwin Jonker) is haar zoon verloren. haar verdriet bezingt ze in het lied ‘Alleen’ van Brace.

14. Je bent niet alleen - Edwin Jonker

Het slotlied van The Passion 2019 is ‘Je bent niet alleen’, een nummer van Thomas Berge. ‘Je bent niet alleen’ is ook het thema van The Passion 2019. The Passion is een verhaal over lijden, over verraad en diepe eenzaamheid, maar vooral een verhaal over hoop. Over naar elkaar omkijken, oog hebben voor elkaar, over vallen en opstaan. Een verhaal over liefde. Een liefde die alle grenzen overstijgt, die zich opoffert. Een liefde met een bijzonder boodschap.

Wil je nog meer video's van The Passion bekijken? Kijk hier voor onze backstagevideo's of op ons YouTubekanaal!


Delen op