Rachel Rosier

“Pasen is mijn lievelingsfeest. Het is waar het om draait in het christelijk geloof: de opstanding van Jezus, het graf dat leeg is, de dood die overwonnen is. Met kerst heb ik niet zo veel. Kerst is een christelijk feest, maar in de Bijbel staat nergens dat je de geboorte van Jezus moeten vieren. Ik vind dat een commercieel feest. Pasen is wel echt een feest dat we moeten vieren. Mijn associatie met Pasen is zacht, licht, mooi, ontbijt, het verhaal van Jezus die opstaat uit de dood, na een vreselijke, koude, sombere, nacht. Dán het moment van opstanding en overwinning. Na een zware nacht wordt het ochtend en is het voorbij. 

'Pasen is de dood die overwonnen is'

Een van de eerste dingen die Jezus doet na Zijn opstanding is een ontbijtje maken voor zijn discipelen. Hij maakt visjes klaar op een vuurtje en zegt dan tegen Petrus: op jou ga ik mijn kerk bouwen. Met vrienden organiseren we altijd het paasonbijt. Iedereen is net wakker, neemt wat mee en dan gaan we samen eten, heel gezellig. Daarna gaan we naar de paasdienst, een lekker dagje. Pasen is nieuw leven, nieuw seizoen, lente, en overwinning.”

Rachel Rosier is presentator van onder andere Checkpoint

Bekijk alle portretten op deze pagina.


Delen op