Mitchell de Ruygt

“Om mee te lopen in de processie moeten we drie uur rijden enkele reis. Maar ik doe dat graag omdat ik ook mee wil lopen vanuit een stuk verwerking van het verlies van onze zoon. Het geloof geeft me hierbij veel kracht. 

Drie jaar geleden zijn wij trotse ouders geworden van een tweeling, maar helaas werden ze dertien weken te vroeg geboren. Onze oudste zoon Gerard was 1000 gram en had veel complicaties. Na drie zware operaties is hij zes weken na zijn geboorte overleden. De jongste van de tweeling Thomas heeft het wel gered en verrijkt ons leven enorm.Twee jaar geleden is onze jongste zoon Nathan ook bij ons gekomen en hij maakt ons gezin compleet.

'Momenten van boosheid en niet snappen wat er gebeurde'

Samen hebben we een christelijke achtergrond, ik vanuit de katholieke kerk en mijn vrouw Jildou vanuit de pinkstergemeente.Tijdens de zwangerschap en helemaal na het overlijden van onze zoon hebben we enorm veel kracht kunnen putten uit ons geloof. We hebben moeilijke momenten gehad, momenten van boosheid en niet snappen waarom dit gebeurde. Maar het vertrouwen in God hebben we nooit verloren. Door Hem en de gedachten dat onze zoon bij Hem is voelen wij ons nooit alleen. Hij kijkt met ons mee, waakt over ons en helpt ons.

'Als je gelooft kun je dingen dragen die ondraaglijk lijken'

Vorig jaar was ik een van de trotste kruisdragers van The Passion in Amsterdam. Ik ging er heen om ook aan mijn gezin te laten zien dat als je gelooft je dingen kunt dragen die ondraaglijk lijken. Symbolisch kon ik dan mooi laten zien met het dragen van het kruis, en daarmee het dragen van mijn geloof. Dit heeft mij die avond ook doen beseffen dat alleen God weet hoeveel je kunt dragen. En samen geloven wij dan ook dat Hij weet dat wij dit samen aan kunnen.Het is een wens van ons beiden om nu samen in de processie te lopen voor onze zoon, en daarmee ook aan God te laten zien dat we hem blijven vertrouwen.”


Delen op