Iris van Loen

“Ik ben heel bekend met het paasverhaal, want ik heb het oneindig vaak gehoord. Omdat ik de scenes zo goed ken, is het gek daar nu onderdeel van te zijn. Ik voel me heel nietig hierin, het is zo’n enorm grote productie. Ik ben een ijskristalletje in de sneeuwbol.

Tijdens het spelen van het verhaal zie ik het thema eenzaamheid vaak terugkomen, omdat de karakters vaak alleen staan. We beginnen een scene te spelen als groep. Vervolgens maken de personages keuzes die heel individueel zijn, waardoor de groep versplintert. Zoals Petrus die Jezus verraadt: hij staat alleen. Maar de discipelen vinden elkaar wel weer. Het is het offer van Jezus die weer voor verbinding zorgt! 

'Het offer van Jezus zorgt voor verbinding'

In de maatschappij is er veel eenzaamheid, ook onder jongeren. We staan heel veel in contact met elkaar door social media maar er is weinig verbinding, we worden heel afstandelijk naar elkaar. Met The Passion breng je een groep mensen wel met elkaar in verbinding. Het zorgt voor verbinding in een tijd waarin dat er weinig is.”

Iris van Loen is bekend van Spangas.

Bekijk alle portretten op deze pagina.