Grace Workala

Volgens discipel Grace Workala gaat Pasen over het 'deleten' van je fouten en een nieuwe start: “Ik dacht dat er aan The Passion alleen maar BN’ers meededen. Stond ik ineens tussen allemaal mensen die ik alleen van televisie kende, echt heel vet. 

Het geloof in God heeft me telkens door moeilijke tijden heen geloodst. Twee jaar geleden ging mijn relatie stuk en raakte ik mijn huis kwijt. Eerst logeerde ik met mijn dochter van drie nog bij familie en kennissen. Maar toen ik bij de crisisopvang belandde, adviseerde Jeugdzorg haar ergens anders onder te brengen omdat dat beter was voor haar ontwikkeling. Ik was gebroken.

'Ik dacht: oké, ik kan dus wél wat!'

Ikzelf kwam bij het Leger des Heils terecht, een van de partners van The Passion. Ik heb in die tijd een gedicht gemaakt en dat voorgedragen tijdens een festival van het Leger des Heils in De Kleine Komedie. Toen ik het applaus hoorde, dacht ik: oké, ik kan dus wél wat! Toen ben ik zangeres geworden in een bandje van het Leger des Heils. 

Het Leger hielp me ook om aan mezelf te werken. Want toen ik vijftien was overleed mijn vader en door nare gebeurtenissen in de tijd erna was ik heel onzeker. Op een gegeven moment riep ik huilend: ‘Ik heb de regie niet meer over mijn eigen leven!’. Ik hoorde het mezelf zeggen en dacht toen: regie over mijn eigen leven? Wie ben ik dat ik zélf de regie zou moeten hebben? Misschien moet ik de regie teruggeven aan God. Hij ziet mij en houdt van mij.

'Jezus is mijn voorbeeld, ik hou heel erg van hem'

Soms voel ik me vies door de fouten die ik vroeger maakte; het is dan moeilijk om van mezelf te houden. Maar God ‘delete’ dat voor mij omdat Jezus aan het kruis voor ons gestorven is. Bij God mag je altijd een nieuwe start maken, daarover gaat The Passion. Jezus is mijn voorbeeld, ik hou heel erg van hem. Discipel zijn bij The Passion is voor mij een heel mooie manier van Pasen vieren. Weet je dat ik eigenlijk Gracielle heet? Maar ik word al heel mijn leven Grace genoemd. Wauw, ik heet gewoon Grace! Elke dag mogen mensen ‘genade’ naar me roepen, dát is Pasen!”

Grace Workala is zangeres bij het Leger des Heils

Bekijk alle portretten op deze pagina.


Delen op