Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over The Passion 2018 in De Bijlmer

De achtste editie van The Passion wordt op donderdag 29 maart 2018 opgevoerd in De Bijlmer (Amsterdam Zuidoost) en wordt live uitgezonden vanaf 20.35 uur op NPO 1 en vanaf 18:00 op NPO Radio 2.

The Passion vertelt tijdens een groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende artiesten steken dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium.

Wat is The Passion?
The Passion is een hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus in de vorm van een groot muzikaal evenement. Het doel is om het grote publiek op een eigentijdse manier kennis te laten maken met het verhaal van Jezus Christus. Het evenement is daarom via televisie en internet live te volgen. De EO en KRO-NCRV brengen op Witte Donderdag 29 maart het verhaal van The Passion live om 20.30 uur op NPO 1. Via internet, Twitter en Facebook is het evenement te volgen.

Welke organisaties werken er mee aan de The Passion?
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV en de gemeente Amsterdam. The Passion wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. Daarnaast dragen de volgende partners bij aan The Passion 2018: Kansfonds, Tear, Leger des Heils, Verus, Protestantse Kerk Nederland en Protestantse Kerk Amsterdam.

Wie heeft The Passion bedacht?
The Passion is eerder door de BBC uitgezonden, vanuit Manchester. Hiervoor werkte men samen met the Church of Engeland. Eye2Eye Media produceert de Nederlandse editie van dit evenement voor de EO en KRO-NCRV.

Waarom wordt The Passion gemaakt?
De EO en KRO-NCRV vinden het van groot belang dat mensen in Nederland het Paasverhaal leren kennen. The Passion is bij uitstek geschikt om een breed niet-christelijk publiek te bereiken met het lijdensverhaal van Jezus.

Waarom is The Passion dit jaar in De Bijlmer?
De Bijlmer, dat in 2018 vijftig jaar bestaat, is in al zijn veelzijdigheid bij uitstek geschikt om als decor te dienen voor de eigentijdse muzikale vertolking van het verhaal over het lijden en sterven van Jezus. Een rauw, maar troostrijk verhaal tegen de achtergrond van een wijk die bekend is met verdriet en tegenslag, maar ook met wederopbouw en veerkracht.

Waarom is The Passion nooit in het zuiden van het land?
Dat is geen bewust beleid. Het zou zomaar kunnen dat The Passion in 2019 in één van de mooie zuidelijke steden plaatsvindt.

Wat is de processieroute?
De route van de processie wordt om veiligheidsredenen niet vooraf bekend gemaakt. Omwonenden worden vooraf aan het evenement geïnformeerd.

Kan ik me aanmelden voor de processie?
Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor de processie. De inschrijving voor de processie zat dit jaar in recordtijd vol.

Is The Passion gratis te bezoeken?
Toegang tot het plein is gratis, maar je mag natuurlijk altijd een gift geven. Dit kan via: EO-acties.nl/the-passion/steun-the-passion.

Hoe laat moet ik er zijn?
The Passion begint om 20.35 uur. Maar wees op tijd, want als het plein vol is, kun je er niet meer bij. Het evenemententerrein is pas vanaf 18:30 te bezoeken.

Waar kan ik de dvd bestellen?
Je kunt de gratis DVD na het evenement aanvragen via https://www.eo-acties.nl/the-passion/

Hoe krijg ik een gratis armbandje?
Het gratis polsbandje kun je aanvragen via https://www.eo-acties.nl/the-passion/gratis-polsbandje-the-passion.

Waarom is er gekozen voor Nederlandstalige popmuziek en geen christelijke songs?
Er is gekozen voor Nederlandstalige popmuziek, omdat dit herkenbaar is voor het Nederlandse publiek. Door The Passion zal men de Nederlandstalige liederen in een heel nieuwe context beleven. Het paasverhaal komt op deze manier dichterbij. De teksten zijn met een ander doel geschreven, maar in deze context krijgen ze toch een specifieke lading.

Hoe kiezen jullie de artiesten?
De artiesten hoeven niet per se gelovig te zijn om aan The Passion deel te nemen. Wel wordt gevraagd of de artiest zich kan identificeren met het verhaal en hun rol. Het is de bedoeling dat de artiesten een breed publiek aanspreken en het verhaal van The Passion kunnen overdragen. Dit wil overigens niet zeggen dat alle artiesten ongelovig zijn. Er zijn artiesten bij die overtuigd christen zijn.

Wat is het adres van waar het plaatsvindt?
The Passion zal plaatsvinden op evenementenlocatie ArenaPark. Het is gelegen aan de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost, naast de Heineken Music Hall.

Wat zijn de begin- en eindtijden?
The Passion zal beginnen om 20.30 uur en duren tot ongeveer 22:00 uur. 

Is er plaats voor mindervaliden?
Tijdens The Passion is er plek voor iedereen, óók voor mensen die slecht ter been zijn of om een andere reden niet in staat zijn om lang te kunnen staan. Er is een Mindervalidenvak, waarvoor je je kon aanmelden. Inmiddels is de inschrijving vol.

Zijn er parkeerplaatsen voor touringcarbussen?
Voor grote groepen die met touringcarbussen komen is er een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Om daarvoor in aanmerking te komen kun je je hier aanmelden

Deze lijst wordt in de loop van de tijd steeds verder aangevuld. Staat jouw vraag er nog niet tussen? Stuur gerust een berichtje naar [email protected].


Delen op