Luister alle nummers van The Passion 2018 terug!

The Passion 2018 zit er weer op. En wat een avond hebben we beleefd in de Bijlmer! Wil je op je gemak nog eens nagenieten? Dat kan! Hier vind je alle nummers van The Passion 2018.

1. Droom durf doe en deel - Jezus, Judas, Petrus en koor

De avond begon met een unieke uitvoering van Marco Borsato's nummer Droom, durf doe en deel. Uniek in dit nummer is een stukje rap door Petrus, gespeeld door Brainpower. 

2. Ik zie jou - Tommie Christiaan & Graziëlla Hunsel Rivero

Dit duet vertelt over het verhaal van de bloedvloeiende vrouw (Graziëlla), die wordt genezen door de kleding van Jezus aan te raken (Lukas 8: 43-48). ‘Ik Zie Jou' is tevens het thema van The Passion 2018, met als boodschap: God ziet jou, waar je ook bent of wie je ook bent.

3. Ik Mis Je Zo Graag

‘Ik mis je zo graag’, een nummer van Claudia de Breij en Waylon, wordt gezongen door Maria (Glennis Grace). Het lied laat het verdriet zien van een moeder die weet dat ze haar Zoon zal verliezen.

4. Laten We Dansen

Het lied ‘Laten we dansen’ is oorspronkelijk van Diggy Dex en Paul de Munnik. De personages Jezus (Tommy Christiaan) en Petrus (Brainpower) zingen het duet, opgenomen bij de Amstelsluizen.
Petrus, een discipel en goede vriend van Jezus, heeft het lijden en sterven van Jezus van dichtbij meegemaakt. Petrus was een haantje de voorste, maar zat soms ook vol twijfels.

5. De Liefde Van Je Vrienden

Tijdens het laatste avondmaal zingt Jezus (Tommy Christiaan) het lied ‘De liefde van je vrienden’ van Willeke Alberti. Het avondmaal is een symbolische verwijzing naar de dood en opstanding van Jezus. Tijdens het laatste avondmaal, dat enkele uren voor de kruisiging plaatsvond, werd Judas door Jezus ontmaskerd.

6. Jij Bent De Liefde

Het lied ‘Jij bent de liefde’ van zanger Kenny B wordt gezongen door Maria (Glennis Grace). De moeder van Jezus zingt over de liefde voor haar oudste Zoon, die ze binnenkort zal moeten missen. Maria weet wat er staat gebeuren, dat is haar voor Jezus’ geboorte al verteld.

7. Ik Val

‘Ik val’, een lied van Wudstik, wordt door Jezus (Tommy Christiaan) gezongen. Jezus en Zijn discipelen zijn in Getsemane, een hof waar Jezus bidt om hulp en als het kan: het voorkomen van wat Hem te wachten staat. Jezus is bang en alleen.

8.Schouder

Maria (Glennis Grace) zingt ‘Schouder’, een nummer van Jim Bakkum. In deze tekst proef je het naderende einde van Jezus, maar ook het verdriet en de angst van Maria.

9.Huil Nou

Dit duet tussen Jezus (Tommie Christiaan) en Judas (Jeangu Macrooy), waarin ze het nummer van Jurk! zingen, ‘Huil Nou’, vertelt de relatie tussen Jezus en verrader Judas. Jezus weet wat Judas van plan is, maar ondanks dat blijft Jezus van Judas houden. Judas blijft standvastig: Hij gaat Jezus verraden voor een paar zilverstukken.

10. Zwart-Wit

Dit nummer komt elk jaar terug in The Passion: Zwart-Wit van Frank Boeijen. Een gesprek tussen Pilatus en Jezus, waarin ze dezelfde opmerking naar elkaar maken: ‘denk goed na aan welke kant je staat’. Live gezongen vanaf het plein in de Bijlmer, Amsterdam. Pontius Pilatus is soort rechter vanuit het Romeinse bewind. Hij heeft de macht om Jezus te veroordelen of vrij te spreken. Hij zwicht onder de druk van het volk, maar verzint een truc: hij laat het volk kiezen tussen de vrijlating van Jezus of crimineel Barabbas. Maar zijn plan mislukt: het volk kiest tegen zijn verwachting in voor de vrijlating van Barabbas.

11. Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald / Ik leef m’n eigen leven

Jezus (Tommie Chrsitiaan) en Judas (Jeangu Macrooy) zingen een mix tussen de liederen ‘Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald’ (Herman van Veen) en ‘Ik leef m’n eigen leven’ (André Hazes). Jezus zingt zijn vriend en volgeling/discipel Judas vol liefde toe met vragen over het verraad. Judas zingt zijn antwoord: Jezus, bemoei je niet met mij! Vervolgens rapt Petrus (Brainpower) een rake tekst over verraad en liefde.

12. Ik Zie Jou

Een nieuwe verhaallijn in The Passion: de bloedvloeiende vrouw, gespeeld door Graziëlla Hunsel Rivero. De bloedvloeiende vrouw is genezen doordat ze de kleding van Jezus aanraakte. Nu zingt ze Jezus, die veracht wordt door de mensen, toe met het nummer ‘Ik zie jou’ van Claudia de Breij.

13. Voor Jou

Maria (Glennis Grace) is haar Zoon verloren. Het lied ‘Voor jou’ van Marco Borsato vertaalt haar liefde en intense verdriet op indrukwekkende wijze.

14. Schouder

Het slotlied wordt gezongen door Jezus (Tommy Christiaan). We kijken vooruit naar Pasen: Jezus is opgestaan!


Delen op