Dit zijn de 7 populairste Passion-nummers

The Passion is alweer toe aan de achtste editie. Wat hebben we door de jaren heen pareltjes gezien en gehoord! Hieronder vind je een overzicht met de 7 meest opgezochte nummers uit alle edities van The Passion.

7. Gevallen of Gevlogen - Jamai

In 2014 ging The Passion naar Groningen. Een van de hoofdrollen werd gespeeld door Jamai Loman: hij zingt als Judas deze versie van 'Gevallen of Gevlogen'. Een van de absolute hoogtepunten van deze editie van The Passion!

6. Wat is mijn hart - Danny de Munk & Charly Luske

De tweede editie van The Passion werd gehouden in Rotterdam. Danny de Munk speelde Jezus en Charly Luske mocht aantreden als Judas. Samen zongen zij deze bijzondere versie van het nummer 'Wat is mijn hart'.

5. Donker Hart / Laat mij in die waan - Jim de Groot en Jeroen van Koningsbrugge

Op de vijfde plaats vinden we een mash-up terug. In The Passion van 2015 combineren Jim de Groot (Jezus) en Jeroen van Koningsbrugge (Judas) de twee nummers 'Donker Hart' en 'Laat mij in die waan'. Een knappe uitvoering!

4. Margherita - Jan Dulles & Jamai

De Volendamse zanger Jan Dulles mocht in 2014 in de rol kruipen van Jezus. Samen met Judas (gespeeld door Jamai Loman), zong hij dit prachtige duet.

3. Mag ik dan bij jou - Jim de Groot & Jeroen van der Boom

In The Passion van 2015 nam Jim de Groot de rol van Jezus op zich, en mocht Jeroen van der Boom in de huid van Petrus kruipen. Dat resulteerde in een prachtige uitvoering van het nummer 'Mag ik dan bij jou'. 

2. Zeg me dat het niet zo is - Do

De allereerste uitvoering van The Passion vond plaats in Gouda. Daar vertolkte zangeres Do de rol van Maria. Met deze versie van 'Zeg me dat het niet zo is' verdient ze de tweede plaats in deze top 7!

1. Wit Licht - Jeroen van Koningsbrugge

Met stip op 1 staat deze uitvoering van 'Wit Licht' door Jeroen van Koningsbrugge. In 2015 speelde hij Judas, toen The Passion werd gehouden in Enschede. Wij krijgen er elke keer nog kippenvel van!


Delen op