NBG beantwoordt bijbelvragen tijdens The Passion

Waarom is het vandaag ’Witte’ Donderdag? Wie was Petrus? Wat kan ik zelf met Jezus? Veel mensen hebben vragen over het lijdensverhaal van Jezus. Tijdens de tv-uitzending van The Passion kan jij jouw vraag stellen via Twitter met de hashtag #bijbelvraag. Je krijgt antwoord van een bijbelwetenschapper van het Nederlands Bijbelgenootschap.

‘Op deze manier brengen we het bijbelverhaal over Jezus’ lijden en opstanding dichter bij mensen’, zegt bijbelwetenschapper Roelien Smit van het NBG. ‘Veel mensen hebben vragen bij dit verhaal over hoe hoe de dood is overwonnen.’

Uiteenlopende vragen

Ook vorig jaar beantwoordde het NBG bijbelvragen over het lijdensverhaal tijdens The Passion. Het NBG kreeg de meest uiteenlopende vragen, zoals: ‘Waarom heet Goede Vrijdag ‘goed’?’ en: ‘Waarom droogde Maria Jezus’ voeten met haar haren? Er waren toch handdoeken?’

NBG

Het NBG is partner van The Passion. Hiermee hoopt het NBG de Bijbel dicht(er) bij miljoenen kijkers te brengen. Het NBG geeft onder meer advies over hoe het tv-drama zo dicht mogelijk aan kan sluiten bij de bijbeltekst. 

Roelien Smit beantwoordt bijbelvragen bij The Passion 2016. Foto NBG/Rick Keus

Delen op