Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--facebook Icon--twitter Icon--snapchat youtube Icon--instagram menu Icon--whatsapp Terug share Icon--theme Icon--location Icon--clock arrow-down Icon--calendar
naar home

De complete cast van The Passion 2017

Bekijk hieronder de complete cast van The Passion 2017

Dwight Dissels (Jezus)
Roel van Velzen (Judas) 
Remco Veldhuis (Verteller)
Omri Tindal (Petrus)
Kefah Allush (Verslaggever)
Elske DeWall (Maria)
Johnny Kraaijkamp jr. (Pilatus)

"Een verhaal van hoop" 
Roel van Velzen is een van Nederlands bekendste artiesten en kruipt dit jaar in de huid van Judas. Roel: “Wat je ook gelooft, Jezus was een voorvechter van oprechtheid, moed, liefde, respect, eerlijkheid. Zo zou iedereen willen zijn. Dat vind ik het mooie van Hem. The Passion wordt ieder jaar groter en beter. Dat is super gaaf om te zien. Ik denk dat mensen het fijn vinden om – juist in deze tijd – bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft.” 
De overige volgelingen worden gespeeld door Sonja Silva, Liza Sips, Iris van Geffen, Gaby Blaaser, Hugo Metsers, Stefan Stasse, Robin Boissevain, Curt Fortin, Daan Boom en Eugène J. Jans. 

Verteller Remco Veldhuis is cabaretier en zanger. Momenteel staat hij in het theater met zijn voorstelling over de Bijbel: ‘Lang verhaal kort’. Remco: “Ik verheug me op de saamhorigheid. Ik zie het altijd op televisie en nu ga ik live ervaren hoe we daar met z’n allen staan op het plein. Dit verhaal verbindt.” 

Afspiegeling van Jezus
Soulzanger Dwight Dissels vertolkte de Jezus-rol vervullen tijdens The Passion in Leeuwarden. Het grote publiek zal de combinatie Dwight Dissels en The Passion logisch in de oren klinken. Regelmatig liet hij zien zijn geloof en muziek moeiteloos te kunnen combineren. "Ik wil een afspiegeling zijn van Jezus op de velden waar ik kom, op de plaats waar ik sta. Zowel in christelijke als niet-christelijke kringen. Niet veroordelend, maar juist vol liefde. Ik zie mezelf als een soort instrument in de hand van een goede muzikant, die me bespeelt op Zijn manier."

Misdadigers
Miro Kloosterman en Poal Cairo waren dit jaar te zien zijn in de rol van de misdadigers die samen met Jezus gevangen worden genomen. Kloosterman is vooral bekend als advocaat Thijs Kramer in de populaire RTL4-soap 'Goede tijden, slechte tijden'. Daarnaast had ook de populaire weerman Piet Paulusma een kleine rol. 

Leeuwarden
Leeuwarden was gastheer van deze zevende editie van The Passion. Het verhaal over verbinding werd tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Wilhelminaplein. Door de stad trok een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein. 

 


Delen op