Deze mensen maken de wereld mooier

Het thema van The Passion is dit jaar ‘Love connects all, share the passion’. De wereld een beetje mooier maken kan ingewikkeld klinken, maar goed doen hoeft niet altijd groots en meeslepend. Je kunt al een beetje liefde delen door te doen wat jij kan. Deze vijf mensen gingen je voor:

De kapper voor daklozen

De Engelse kapper Joshua Coombes besloot op een dag daklozen te knippen. Sommigen luchten hun hart terwijl hun kapsel mooi wordt gemaakt, anderen genieten stilletjes van zijn aanraking. Een knipbeurt is fijn, maar voor deze mensen heeft het knippen iets troostends. Zo zorgt Joshua niet alleen voor een hippe coupe, maar ook voor een stralende lach. Je kunt de metamorfoses bekijken op Instagram via #dosomethingfornoting.

Het Bloemenmeisje

Heb je eerst een regenbui getrotseerd,  zie je net je trein wegrijden. Ai, balen! Maar dan krijg je opeens een bosje bloemen in je handen gedrukt.  Je voelt je gelijk weer opfleuren. Het kan je overkomen als je Anne Zwartbol tegenkomt. De bloemenliefhebster koopt altijd twee bosjes bloemen. Eén voor haarzelf, en het tweede bosje om de dag te kleuren van iemand anders. Zo’n bosje krijgen is heel leuk, maar om er iemand anders mee blij te maken, is misschien nog wel fijner. Je kunt je dan ook opgeven via www.bloemenvoor.com.

De jurken donateur

Margo den Ouden ontmoette een vrouw die het financieel niet breed. Margo zag hoe blij de vrouw was met een tweedehandse tas en bedacht: ik heb zelf een kast vol met jurken. Ze besloot de vrouw een jurk cadeau te geven. Ze vond het zo fijn om de vrouw te zien stralen dat ze besloot 46 dresses op te richten. Je kunt bij 46 dresses jurken huren. Van de opbrengst wordt een jurk gekocht en cadeau gegeven. Zo geeft zij vrouwen die minder bedeeld zijn toch dat ‘wauw-gevoel’.

De schoonmaker

Kinderen die speelden op afvalbergen, Joel Tembo Vwira uit Congo kon het niet aanzien. Hij trommelde een groep jongeren bij elkaar en begon het afval wekelijks op te ruimen. Hij richtte een bedrijf op en maakte zo heel Goma schoon, de stad waar hij woont. De kinderen spelen nu weer op schoon terrein en Joel kijkt of hij nu ook in andere Afrikaanse steden kan opruimen.

De inspirator

Nick Vujicic werd geboren met een zeldzaam syndroom. Door dit syndroom heeft zijn lichaam nooit armen en benen ontwikkeld. Leven zonder ledematen zorgt voor het nodige ongemak. Toch is het juist Nick die miljoenen mensen inspireert om alles uit het leven te halen. Zijn leven is zijn passie. Door het delen van zijn liefdevolle woorden mag hij een inspirator zijn voor anderen.

De goeddoener (vul hier jouw naam in)

Natuurlijk zijn er nog veel meer blijmakers op deze wereld.  Het lijstje houdt hier niet op. Heb je bijvoorbeeld al eens aan jezelf gedacht? Waar ben jij goed in? En hoe kan jij iemand met dat talent blij maken? Begin klein en zie hoe groots effect jouw daden hebben. ‘Love connects all, share the passion’.


Delen op