Cast The Passion compleet - Liveblog

Alle hoofdrolspelers van The Passion 2017 zijn inmiddels bekend. Lees hier alles nog eens door.

• • •

24 februari, 9.00 uur: Fragment gemist - de volledige cast bij Jinek 

Alle hoofdrolspelers uit The Passion waren gisteravond samen met muzikaal leider Eric van Tijn te gast bij Jinek. Elske en Dwight lieten alvast een muzikaal voorproefje horen. Kijk het fragment hier terug:

Bron: Jinek (NPO 1)

De cast is nu compleet. Dit is de laatste update van dit liveblog.

• • •

23 februari, 23.00 uur: Roel van Velzen en Remco Veldhuis maken de cast compleet

Ook Roel van Velzen en Remco Veldhuis vervullen dit jaar een rol in The Passion. Dat werd vanavond bekend tijdens een uitzending van het KRO-NCRV programma Jinek.

Roel: “Wat je ook gelooft, Jezus was een voorvechter van oprechtheid, moed, liefde, respect, eerlijkheid. Zo zou iedereen willen zijn. Dat vind ik het mooie van hem. The Passion wordt ieder jaar groter en beter. Dat is super gaaf om te zien. Ik denk dat mensen het fijn vinden om – juist in deze tijd – bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft.”

Roel van Velzen is een van Nederlands bekendste artiesten en kruipt dit jaar in de huid van Judas.

Remco: “Ik verheug me op de saamhorigheid. Ik zie het altijd op televisie en nu ga ik live ervaren hoe we daar met z’n allen staan op het plein. Dit verhaal verbindt.”

Remco Veldhuis is cabaretier en zanger. Momenteel staat hij in het theater met zijn voorstelling over de Bijbel: ‘Lang verhaal kort’.

• • •

23 februari, 18.45 uur:  Johnny Kraaijkamp jr. kruipt in de huid van Pilatus

Johnny Kraaijkamp jr. neemt de rol van Pontius Pilatus op zich! Dat maakte hij vanavond bekend in het radioprogramma Wout2Day op NPO Radio 2. Op de vraag van presentator Wouter van der Groes waarom hij aan The Passion meedoet, antwoordde Johnny: “Het heeft zichzelf al bewezen. Ik vind live televisie spannend. En er is grote belangstelling voor.”
Verder vroeg Wouter of Johnny dit de leukste rol vindt, of dat hij liever Judas had willen spelen. Johnny: “Nou kijk, ik ben gister 63 geworden. Iedereen weet dat de mensen om Jezus heen dertigers waren. Pilatus vind ik een interessante rol. Hij is een machthebber die denkt het volk te kunnen laten beslissen. Maar het volk beslist dan niet wat hij denkt…”

Luister het fragment met Johnny hier terug. Behalve op NPO 1 is The Passion op 13 april ook live te volgen via NPO Radio 2.

Kijktip! Vanavond schuift Johnny samen met de rest van de cast aan bij Jinek om 23.00 uur op NPO 1.

• • •

23 februari, 18.00 uur: Een videoboodschap voor Elske

Omrop Fryslân verraste Elske DeWall vanmiddag met deze video vol lieve felicitaties van collega's en haar zus Femke:

Bron: Facebook Omroep Fryslân

• • •

23 februari, 12.00 uur: Omri Tindal en Kefah Allush doen mee aan The Passion

De Petrus-rol wordt vervuld door zanger en acteur Omri Tindal. EO-presentator Kefah Allush neemt de rol van processieverslaggever op zich.

Omri: “Het mooie van The Passion vind ik dat mensen leren begrijpen wat de kern van Goede Vrijdag en Pasen is. Voor mij persoonlijk is die kern dat geloof heel belangrijk is in het leven. En de wetenschap dat je daar niet alleen in staat, maar dat je dat kunt delen met anderen. Natuurlijk mag iedereen zelf weten of-ie ergens in gelooft, maar persoonlijk denk ik dat een mens niet zonder geloof kan.”

Omri Tindal nam o.a. deel aan The Voice of Holland (2012) en speelde een rol in de Nederlandse film De zevende Hemel (2016).


Kefah: “Als verslaggever ga ik uitzoeken waarom mensen meelopen met de processie. Wat betekent dat voor ze? Ik vind het sowieso gaaf dat mensen dit durven. Zelf ben ik iemand die alles wat met zijn geloofsleven te maken heeft liever klein en privé houdt. Daarom ben ik een beetje jaloers op alle mensen die in de processie meelopen terwijl ik me achter een microfoon verstop om vragen te stellen.”

Kefah Allush is EO-presentator van De Kist, Rot op met je religie, Geloof en een Hoop Liefde en Van Nablus naar Ninevé.

Kijktip! Vanavond zijn Omri en Kefah samen met alle andere castleden om 23:00 uur te zien bij Jinek op NPO 1.

• • •

23 februari, 10.00 uur: Friezin Elske DeWall vertolkt Maria in The Passion

De Friese singer-songwriter Elske DeWall speelt de rol van Maria. Elske was op rondreis door Amerika, toen ze op een ochtend wakker werd gebeld door haar manager. "Toen hij het nieuws vertelde, heb ik een paar vreugdedansjes gedaan in de hotelkamer," vertelt ze aan Omrop Fryslân. Ik vind het een grote eer dat ik mag meespelen. Het is spannend, maar ik heb er ook veel zin in.”
In het geheim verdiept Elske zich al weken in haar rol. “Ik wil de strijd overbrengen die Maria had. Het is best een heftig verhaal. Ze is natuurlijk een iconisch figuur, de moeder van alle moeders; maar ze heeft ook diep geleden, omdat ze haar zoon verloor. In de rol zit hoop, kracht, kwetsbaarheid en twijfel: alles tegelijk.”

Kijktip! Elske vertelt vanmiddag om 16.10 uur bij Omroep Fryslan meer over haar rol.

• • •

17 februari, 22.45 uur: Soultalent Dwight Dissels maakt hoofdrol bekend

Soulzanger Dwight Dissels gaat de Jezus-rol vervullen. Dat heeft hij vrijdagavond tijdens de finale van The Voice of Holland bekendgemaakt. Bij het grote publiek zal de combinatie Dwight Dissels en The Passion logisch in de oren klinken. Regelmatig liet hij zien zijn geloof en muziek moeiteloos te kunnen combineren.

Kijk het fragment hieronder terug:

Bron: RTL 4 (The Voice)


Delen op