Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--facebook Icon--twitter Icon--snapchat youtube Icon--instagram menu Icon--whatsapp Terug share Icon--theme Icon--location Icon--clock arrow-down Icon--calendar

Amsterdam Zuidoost

Organiseer je een The Passion-avond? Kijk je samen op een groot scherm? Of gebruik je The Passion in een viering, bij je jeugdclub of elders? Meld je activiteit aan voor een plek op onze website!

Aanmelden activiteit

Aanmelden activiteit

The Passion Wandeling

, The Passion Wandeling

Vier de diversiteit en wandel mee! The Passion strijkt dit jaar neer in Amsterdam-Zuidoost. Vooraf aan het Passion-spektakel organiseert KRO-NCRV een culturele wandeltocht door dit unieke stadsdeel. Wandel mee en leer de Bijlmer van een frisse kant kennen. En ontmoet Dwight Dissels als onderdeel van uw Passion-uitje, exclusief voor KRO-Leden/NCRV Leden. De Bijlmer bestaat dit jaar 50 jaar en kent 130 verschillende nationaliteiten. Dat is overal te proeven en te beleven. Ook tijdens The Passion Wandeling. Wandel mee langs verschillende culturele gebouwen die dit stadsdeel rijk is en bekijk de expositie ''50 jaar Bijlmer'' in het Cultureel Educatief Centrum. Na alle mooie indrukken kunt u rustig bijkomen en genieten van een geweldig optreden van Dwight Dissels, Jezus van The Passion 2017, in het Bijlmer Park Theater. De eerste 500 wandelaars krijgen bij de ontvangstbalie het polsbandje van The Passion. Dit jaar met thema: ''Ik zie jou''!

Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam-Zuidoost, Amsterdam Zuid-Oost
Meer informatie →

Gezamenlijk live naar de Passion kijken

, 20.30

In Praise Valley Temple is een ieder welkom om samen met ons vanaf een groot scherm naar de Passion te kijken Inloop vanaf 18.00 uur, met koffie/thee en wat lekkers. voor info bel: 06-42297301 U bent van harte welkom

Kuiperbergweg 32 1101 AG, Amsterdam

The Passion op groot scherm

, 20:30

in de Diependaalse kerk is iedereen welkom om samen op een groot scherm naar The Passion te kijken. Na afloop praten we samen nog even door onder het genot van een drankje.

Diependaalselaan 138, Hilversum
Meer informatie →

"Samen Zijn"

, 15.00 uur

Open kerk in kerkcentrum De Nieuwe Stad, vanaf 15.00 uur bent u welkom voor het branden van een kaarsje of een moment van bezinning. Er zijn mensen aanwezig indien u behoefte heeft aan een gesprek. * Gezamenlijke kerkdienst (Protestantse Gemeente Zuid-Oost en Evangelische Lutherse Gemeente Amsterdam) van 18.00 tot 19.00 uur. * Samen genieten van een overheerlijk multicultureel buffet van 19.00 tot 20.00 uur. * Hierna is de mogelijkheid om samen te kijken naar de live uitzending van The Passion. * Nababbelen onder het genot van een exotisch hapje en een drankje.

Luthilliplein 11, 1103 TR, Amsterdam Zuidoost
Meer informatie →

Passion in Wijchen

, 19:45 uur

Een initiatief van de samenwerkende kerken Wijchen ( Evangelische gemeente Parousia, Protestantse kerk Wijchen Leur Batenburg, Parochie De Twaalf Apostelen.) Op 29 maart 2018 is jong en oud uitgenodigd om op een speciale manier aandacht te hebben voor een bijzonder verhaal! The Passion! 19.00 uur: Witte donderdag viering ( zowel in de Antonius Abt als in De Schakel). 19.45 uur: Verzamelen op het kerkplein bij de Antonius Abt Kerk (Oosterweg 2) 20.00 uur: Lichtjestocht met groot kruis 20.30 uur: Samen live de Passion kijken ( locatie de Schakel onder voorbehoud) Vrij toegankelijk! Aansluiten is op ieder moment mogelijk!

Oosterweg 2 en Pius XIIe straat 85, Wijchen

"niemand hoeft alleen te zijn"

, 15.00 uur

Open kerk in kerkcentrum de Drie Stromen, vanaf 15.00 uur bent u welkom voor het branden van een kaarsje of een moment van bezinning. Er zijn mensen aanwezig indien u behoefte heeft aan een gesprek. Samen eten van 18.00 tot 19.00 uur. Leuk om te vermelden, er is een multicultureel buffet samengesteld. Rooms Katholieke Kerkdienst van 19.00 tot 20.00 uur Hierna is de mogelijkheid samen naar de live uitzending van The Passion te kijken. Afsluiting onder genot van een hapje en een drankje.

Renswoudestraat 75, 1106 BJ , Amsterdam Zuid-oost

‘wandeling migrantenkerken’

, 13.00 uur

In het stadsdeel Zuidoost zijn veel migrantenkerken waar elke zondag diensten worden verzorgd, hetzij via reguliere kerkgebouwen (De Nieuwe Stad, De Drie Stromen, De Kandelaar) hetzij in zeer diverse ruimten zoals parkeergarages, leegstaande kantoorpanden, maar ook door de week zijn er vele activiteiten gaande. Kenner van veel van deze gemeenten, Jan de Jonge, verzorgt al vele jaren wandelingen langs diverse gebouwen om een indruk te geven van de vitaliteit in deze wijk. Speciaal voor bezoekers aan The Passion op 29 maart wordt er (bij voldoende belangstelling) een dergelijke wandeling georganiseerd van 13.00 tot 16.00 uur; u kunt zich hiervoor opgeven door een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘wandeling migrantenkerken’.

Luthilliplein 11, Amsterdam Zuidoost

‘wandeling migrantenkerken’

, 13.00 uur

In het stadsdeel Zuidoost zijn veel migrantenkerken waar elke zondag diensten worden verzorgd, hetzij via reguliere kerkgebouwen (De Nieuwe Stad, De Drie Stromen, De Kandelaar) hetzij in zeer diverse ruimten zoals parkeergarages, leegstaande kantoorpanden, maar ook door de week zijn er vele activiteiten gaande. Kenner van veel van deze gemeenten, Jan de Jonge, verzorgt al vele jaren wandelingen langs diverse gebouwen om een indruk te geven van de vitaliteit in deze wijk. Speciaal voor bezoekers aan The Passion op 29 maart 2018 wordt er (bij voldoende belangstelling) een dergelijke wandeling georganiseerd van 13.00 tot 16.00 uur; u kunt zich hiervoor opgeven door een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘wandeling migrantenkerken’.

Luthilliplein 11, Amsterdam Zuidoost