Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--facebook Icon--twitter Icon--snapchat youtube Icon--instagram menu Icon--whatsapp Terug share Icon--theme Icon--location Icon--clock arrow-down Icon--calendar

Activiteiten

Organiseer je een The Passion-avond? Kijk je samen op een groot scherm? Of gebruik je The Passion in een viering, bij je jeugdclub of elders? Meld je activiteit aan voor een plek op onze website!

Aanmelden activiteit

Aanmelden activiteit

Staat jouw Passion-activiteit hier al tussen?

Organiseer je een The Passion-avond? Kijk je samen op een groot scherm? Of gebruik je The Passion in een viering, bij je jeugdclub of elders? Meld jouw activiteit via de paarse button hierboven en krijg een plek op deze website.

The Passion kijken en beleven in Renkum

, 20.00 uur

Wil jij The Passion samen kijken en beleven in Renkum? Dat kan, kom vanavond vanaf 20.00 uur naar zaal Overweide (zijzaal van de Hervormde kerk). Wij zorgen voor koffie en thee en een fijne sfeer. Als jij dan ook komt is het helemaal compleet. We zien je graag vanavond in Overweide in Renkum.

Kerkstraat 7, Renkum

Kijk en beleef The Passion LIVE in De Ikker

, 20.00 uur

Kijk en beleef The Passion LIVE in De Ikker! Op Witte Donderdag 13 april schakelen we LIVE over naar The Passion in Leeuwarden. Kijk en beleef het verhaal van Pasen op Groot Scherm met fantastisch beeld en geluid in De Ikker te Burgum. Het initiatief, om The Passion LIVE te volgen, komt van een groep enthousiaste jongeren van de Protestantse Gemeente Burgum. De zaal is open vanaf 20.00 uur en jong en oud is van harte welkom. Je kunt vrij in en uitlopen. Koffie en thee staan klaar! Kom jij ook bij The Passion in De Ikker?

Bulthuissingel 7, Burgum
Meer informatie →

Samen The Passion kijken bij Butterfly

, 20:00

Geen zin om The Passion in Leeuwarden mee te maken of alleen voor de buis thuis te kijken? Dan ben je van harte uitgenodigd om bij ons thuis samen naar dit Paas-evenement te kijken. Vanaf 20:00 uur staat de koffie/thee klaar. Na afloop gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje na te praten over de betekenis van het Paasverhaal.

Poelruit 4, Buitenpost
Meer informatie →

The Passion bij Open Ichthus Kerk café Plus

, 20:45

Aansluitend aan de Witte Donderdagviering kijken we met een kwartiertje vertraging The Passion op groot scherm in de Chagallruimte. Er is koffie en thee en na afloop gelegenheid om na te praten.

Parkdreef 258, Zoetermeer
Meer informatie →

Passion kijken in Pniel - Hilversum

, 20.00 uur

Samen met de buurtbewoners van de Pnielkerk, willen we graag de Passion 2017 kijken. Er is een groot scherm, voldoende geluid en er wordt gezorgd voor wat te drinken met de benodigde eigen gebakken lekkernijen. Iedereen is Welkom!

Van Ghentlaan 47, Hilversum
Meer informatie →

Bekijk The Passion op groot scherm in Sliedrecht

, 20.30uur

De mogelijkheid bestaat om op donderdag 13 april a.s. om 20.30 uur met elkaar de uitzending van The Passion op een groot scherm te volgen in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht, Middeldiepstraat 6. Iedereen is van harte welkom.

Middeldiepstraat 6, Sliedrecht
Meer informatie →

The Passion4kids

, 19.00 uur

Op 12 april a.s. voeren de kinderen en leerkrachten van christelijk kindcentrum De Notenbalk de Passion4Kids op; een uniek muziekevenement naar het voorbeeld van de bekende tv-productie The Passion. Dit jaar neemt burgemeester Dominic Schrijer van de gemeente Zwijndrecht de rol als verteller op zich. Passion4Kids vertelt het paasverhaal uit de Bijbel over het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus. Vanaf 19.00 uur trekken - net als op televisie - de kinderen, ouders, medewerkers en andere belangstellenden met een groot verlicht kruis door de straten van de wijk Heer Oudelands Ambacht in Zwijndrecht. Hun tocht eindigt bij het hoofdpodium op het plein van het kindcentrum. Daar barst om 19.30 uur het spektakel los met zang, dans en spel. De voorbereidingen zijn begin dit jaar gestart. De kinderen van groep 5 tot en met 8 hebben auditie gedaan en zijn daarna onder begeleiding van een zangcoach druk aan de slag gegaan om de bekende Nederlandse popliederen uit hun hoofd te leren. Ook hebben we filmbeelden gemaakt. Tijdens het evenement worden deze geprojecteerd op een groot scherm om het verhaal nog meer kracht bij te zetten.

Bazuinstraat 26, Zwijndrecht
Meer informatie →

Bekijk The Passion op groot scherm in Apeldoorn

, 20:00 uur

Het muziekspektakel The Passion dat op donderdagavond 13 april 2017 plaatsheeft in Leeuwarden is diezelfde avond live te volgen via een groot scherm in wijkcentrum het Kristal (Distelvlinderlaan 200) in Apeldoorn. De organisatie is in handen van Geloofsgemeenschap De Fontein Apeldoorn (Protestantse Gemeente Apeldoorn), die wekelijks op zondag samenkomt in het Kristal. “We hopen dat veel buurtgenoten en andere belangstellenden komen om samen het lijdensverhaal van Jezus te bekijken”, aldus Wim Burggraaf, voorzitter van De Fontein.

Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn
Meer informatie →

Coeli Club The Passion Avond

, 19:00

De jongeren van de Hartebrugkerk Leiden gaan samen The Passion bekijken. Hiernaast worden er ook spelletjes en een etentje gehouden.

Parochie Centrum Hartebrugkerk, Leiden
Meer informatie →

Live Passion kijken op groot scherm

, 20.00 uur inloop

Kijk je ook liever samen naar The Passion dan alleen? Kom dan naar de St. Jozefkerk in Achterveld (bij Leusden). We kijken via groot scherm live naar de Passion. Wij zorgen voor koffie/thee, voor wie wil is er na afloop mogelijkheid om wat na te praten. Toegang gratis.

Hessenweg 325 , Achterveld
Meer informatie →

Eten en beleven

, 17.00

Huize Kwast serveert 13 april "Het laatste avondmaal". Een biefstuk met brood, salade met ei en kruiden en een appelcompote met kaneel voor €10,-. Tevens is 'The passion' bij ons op groot scherm te beleven.

Nieuwestad 75, Leeuwarden
Meer informatie →

Samen the Passion beleven in Hoorn

, 20.30

Gezamenlijk kijken we op een groot scherm naar The Passion in de Koepelkerk. Aansluitend praten we na over The Passion onder het genot van een drankje

Grote Noord Koepelkerk , Hoorn

Samen 'the Passion Kijken

, 20.30

We snappen dat Leeuwarden erg ver is om af te reizen dus daarom willen we graag the Passion op het scherm kijken. We bekijken samen de uitzending en willen daarna nog praten over Pasen. Wees allemaal van harte welkom!

Hervormd Centrum, Dorpstraat 156, Zevenhuizen (Zuid Holland)
Meer informatie →

The Passion kijken

, 20:00

Wat is er nou mooier dan een avondje The Passion kijken met alle buurtgenoten in De Geus...? Je bent van harte welkom op donderdag 13 april om 20:00 in wijkcentrum De Geus in Hilversum om op een groot scherm met goed geluid onder het genot van een hapje en drankje The Passion 2017 te kijken. De wonderlijke kruisiging van Jezus, dat eeuwen terug heeft plaats gevonden, vertaalt naar de dag van vandaag. Door BN-ers uitgevoerd aan de hand van prachtige hedendaagse liederen. Kom en beleef het met ons mee.

Geuzenweg 84, Hilversum

The Passion van RKbs De Sprong

, 's middags

Wij, de kinderen van RKbs de Sprong uit Leeuwarden gaan op witte donderdag onze eigen Passion opvoeren. Elk jaar voeren wij de paasviering op in een ander jasje en dit jaar was the Passion onze inspiratiebron. In de week van Sinterklaas hebben we audities gehouden om de rollen te verdelen, begin januari hebben de kinderen de liedjes ingezongen. De filmopnames zijn voltooid en de montage is afgerond. Nu wordt er hard gerepeteerd voor het live gedeelte en knutselen de kinderen uit groep 8 een enorm kruis wat de kleuters mogen gaan versieren. Nog twee weken intensief oefenen.... wij hebben er zin in!

Idzerdastins 63, Leeuwarden
Meer informatie →

The Passion in Lopes Dias (Hilversum)

, 20:00 uur

Wat is er nou mooier dan een avondje The Passion kijken...? The Passion kijken met je buren! Kom op 13 april om 20:00 uur naar woondienstencentrum Lopes Dias (Lopes Diaslaan 213, Hilversum) om op een groot scherm met goed geluid onder het genot van een hapje en drankje te genieten van The Passion 2017. Christelijke geloofsgemeenschap De Verbinding organiseert op verschillende plekken in Hilversum de mogelijkheid om samen met de buurt te kijken naar The Passion 2017. Dat wonderlijke verhaal, vertaald naar vandaag door BN-ers aan de hand van prachtige hedendaagse liederen.

Lopesdiaslaan 213, Hilversum
Meer informatie →

Westland Passion 2017

, 20:00uur

In Poeldijk wordt voor het derde jaar op rij de Westland Passion opgevoerd. Dit jaar staat Petrus in de hoofdrol en wordt het verhaal over het lijden en de kruisiging van Jezus bekeken vanuit zijn oogpunt. Hoe beleeft hij dit en hoe is zijn relatie met Jezus? Goede vrijdag 14 april wordt dit verhaal door Popkoor Fine Tuning vol passie uitgevoerd. Na de eerste twee zeer succesvolle edities is er weer een geheel nieuw script geschreven en zijn nieuwe popnummers passend bij het verhaal gekozen. Met nummers van Bløf, Within Temptation, Marco Borsato en Evanescence is er weer een verrassende invulling gegeven aan dit oude lijdensverhaal. Het jonge popkoor is ook bij deze uitvoering geïnspireerd door The Passion die nu al voor het zevende jaar op Witte Donderdag vanuit een grote stad in Nederland live wordt uitgezonden op tv. In deze Westlandse versie wordt het verhaal gespeeld met acteurs en solisten van het popkoor samen met een band. Deze inleiding tot Pasen maakt het mogelijk om het verhaal van heel dichtbij live mee te maken. Popkoor ‘Fine Tuning’ is een jong en ambitieus koor dat in 2014 is opgericht. Met leden tussen 20 en 40 jaar oud wordt er wekelijks gerepeteerd op donderdagavond van 20:00-22:00uur. Het repertoire bestaat uit nieuwe - zowel Engels- als Nederlandstalige –popsongs. De toegang is gratis met een vrijwillige bijdrage na afloop.

Voorstraat 109, Poeldijk
Meer informatie →

Bekijk en beleef The Passion op groot scherm | The [email protected] 2017

, 18.30 uur

Op Witte donderdag 13 april gaan we weer met elkaar The Passion op groot scherm kijken in de Open Hof in Culemborg. Een mooie kans om met elkaar op een bijzondere manier het lijdensverhaal van Jezus te beleven. Hoe ziet de avond eruit? Om 18.30 uur is iedereen (jong en oud) welkom in de Open Hof. Voorafgaand aan The Passion eten we een eenvoudige en passende maaltijd met elkaar. Hiervoor staat een bus voor een vrijwillige bijdrage t.b.v. de onkosten van het eten. Wil je mee-eten? Stuur een mail naar [email protected] Alleen The Passion kijken? Natuurlijk ben je vanaf +/- 20.00 uur welkom om mee te kijken naar de live uitzending, die begint om 20.25 uur. Aanmelden is hiervoor niet nodig. Je bent van harte welkom op 13 april voor de maaltijd en/of The Passion.

Open Hof, Culemborg
Meer informatie →

Samen kijken is veel mooier!

, 19.45

In Laren (Gld) is al een keer een eigen Passion gespeeld. Dat doen we dit jaar niet en daarom kijken we samen op een groot scherm in de kerk. Koffie vanaf 19.45 uur, napraten in het Kukturhus.

Dorpsstraat / Verwoldseweg, Laren Gelderland
Meer informatie →

Groot scherm in De Windwijzer

, 20:00 inloop 20.30 begin

De beste manier om The Passion te beleven is toch wel op een groot scherm. Kom dus met vrienden, klasgenoten, collega's, ouders, buren en anderen naar De Windwijzer en kijk mee! Vanaf 20.00 is er koffie, thee en fris en om 20.30 kijken we samen naar The Passion. Na afloop ben je van harte welkom om nog even te blijven napraten of alles te laten landen bij een van de activiteiten. Tot dan!

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Deel het evangelie bij The Passion

, 16.00 uur

The Passion in Leeuwarden: een schitterende kans om het evangelie te delen! Dat kan nu heel concreet. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) stelt 5000 boekjes beschikbaar met het lijdensverhaal uit Matteüs in twee talen: Fries en Nederlands. Deze boekjes zijn bij The Passion op 13 april gratis te krijgen op en rond het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het NBG zoekt nog mensen die het evangelie helpen uitdelen. De Nederlandse tekst van de drie hoofdstukken uit Matteüs komt uit de Bijbel in Gewone Taal (BGT). De Friese vertaling Bibel yn gewoan Frysk, It pasjeferhaal neffens Mattéus, heeft net als de BGT korte, begrijpelijke zinnen. De boekjes worden uitgedeeld op en rond het Wilhelminaplein/Zaailand vóórdat The Passion begint: vanaf 16.00 uur tot 18.30 uur. Wil jij helpen om deze boekjes uit te delen op donderdag 13 april? Geef je op bij Mark Koelewijn, regiocoördinator van het Nederlands Bijbelgenootschap. E-mail: [email protected], telefoon: 06- 212 876 76.

Wilhelminaplein/Zaailand, Leeuwarden

Share the Passion

, 20.00 uur

Aansluitend na de kerkdienst (in de Sint Maartenskerk) op witte donderdag organiseren PKN het Anker en HG Sint Maarten in het Anker een Share the Passion-avond. Met elkaar via de beamer live kijken naar The Passion. Na afloop is er de gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. De deuren gaan om 20.00 uur open.

Vergtweg 87, Zaltbommel
Meer informatie →

Share the Passion

, 20.15

De Praisedienstcommissie van de Protestantse Gemeente Nederhorst den Berg organiseert de avond 'Share the Passion'. Samen kijken naar the passion op groot beeldscherm en na afloop met elkaar in gesprek. Een fijne avond om met elkaar te beleven. Om 20.15 uur staan koffie en thee klaar. U bent meer dan welkom in de Bergplaats!

Kerkstraat 7, Nederhorst den Berg
Meer informatie →

Passion op Groot Scherm!

, 20:30

Direct na de Witte Donderdagviering in Trinitas, schakelen we live over naar The Passion. Zoek een plek op één van de stoelen of volg The Passion vanuit de loungeplek op het podium met fantastische uitzicht op het grote scherm. In en uitloop, koffie en thee. Gratis. Welkom!

Coehoorn van Scheltingaweg 1, Heerenveen
Meer informatie →

Napraten en kaars aansteken

, Aansluitend aan The Passion

Na The Passion is er gelegenheid om in de Bonifatiuskerk een kaarsje aan te steken en/of na te praten over The Passion.

Bonifatiusplein 21, Leeuwarden

TV-uitzending in Franciscuszaal

, 20.30 uur

In de Franciscuszaal kan er gezamenlijk gekeken worden naar The Passion.

Bonifatiusplein 21, Leeuwarden

TV-uitzending in De Schakel

, 20.00 uur

De PKN wijkgemeente Camminghaburen zet de deuren van haar kerkelijk centrum De Schakel wagenwijd open voor doven en slechthorenden, rolstoelers en andere mensen die om wat voor reden dan ook de Passion op het Zaailand niet mee kunnen of willen maken, door de tv-uitzending binnen live op groot scherm te projecteren met zowel een doventolk als ondertiteling. Vervoer vanaf adressen in de wijk Camminghaburen alsook vanaf het treinstation Camminghaburen naar kerkelijk centrum De Schakel en weer terug wordt op verzoek geregeld. Verzoeken voor vervoer worden verzameld door: Hans Stienstra, E: [email protected] Rolstoelvervoer wordt geregeld door Harry van der Snee, telefoon 06-24226648, E: [email protected] De zaal gaat open om 20:00 uur, toegang is gratis. De tv-uitzending begint om 20:30 uur. Na afloop is er in ruimte voor ontmoeting en nagesprek. Voorafgaand aan deze happening is er in De Schakel een korte Witte-donderdag-viering aanvang 18:30 uur.

Havingastate 7, Leeuwarden
Meer informatie →

Witte Donderdagviering

, 18.30 uur

Witte Donderdagviering in kerkelijk centrum De Schakel

Havingastate 7, Leeuwarden
Meer informatie →

Witte Donderdagviering

, 18.00 uur

Witte Donderdagviering met aansluitend stille wake tot 23.00 uur , met elk half uur een korte tekst en muziek

Harlingerstraat 26, Leeuwarden
Meer informatie →

Rondleiding staties en kerk

, 12.00 uur

Rondleidingen langs de kruiswegstaties en rondleiding door de kerk, Tevens is er voor een ieder koffie/thee en aan het eind van de middag worden er broodjes geserveerd.

Bonifatiusplein 21, Leeuwarden
Meer informatie →

Gebedswandeling

, 8.30 uur

Gebedswandeling door de binnenstad met zoveel mogelijk christenen, om daar ter plekke te bidden voor de tocht van het kruis en voor alle plekken waar The Passion gaat plaatsvinden. Mail voor meer informatie naar [email protected]

-, Leeuwarden
Meer informatie →

The Passion in Vollenhove

, 20.00 uur

We starten onze rondgang met het grote kruis vanaf het kerkplein bij de Grote Kerk en volgen onderweg het lijdensverhaal van Jezus' laatste uren wat op verschillende locaties live gespeeld en gezongen wordt. Een unieke ervaring !

Kerkplein Grote Kerk, Vollenhove

The Passion op groot Scherm

, 19.30 uur

The Passion op groot scherm in gebouw Timotheus. Vieren en beleven met elkaar het verhaal van Pasen.

Boergoensestraat 29, 3082 KB , Rotterdam
Meer informatie →

Pre Passion Event

, 20.00 uur

Cabaretier Ruurd Walinga houdt een Pre Passion Event in theater De Bres achter de Harmonie. Op de vrijdagavonden in maart (24 en 31 maart) komt hij met een avondvullend programma vanaf 20.00 uur. De cabaretshow is een opwarmer voor The Passion. Voor mensen die amper op de hoogte zijn van het lijdensverhaal van Jezus is de show een plezierige 'stoomcursus voor dummies'. Voor gelovigen die menen alles al te weten over het christelijk geloof is het cabaretprogramma een verrassende 'koude douche'.

Schoolstraat 4, Leeuwarden
Meer informatie →

The Passion jeugd-volwassen

, 18.30

Basisschool De Oranjerie voert jaarlijks een versie op van the Passion. Voor iedere rol is een dubbelrol. Elke rol wordt gespeeld door een leerling en een volwassene. Het schoolplein wordt omgetoverd tot een groots podium en trekt veel bezoekers uit de wijk.

Sumatra 11, Zoetermeet
Meer informatie →

The Passion in Woerden

, 20.00

Op donderdag 13 april bent allen van harte welkom in de Kruiskerk te Woerden. Om 20.30 uur zal daar de jaarlijkse live-uitzending 'The Passion' worden getoond op groot scherm. Van harte welkom!

Mesdagplein 4, Woerden
Meer informatie →

TheEmmercomPassion

, 15.00 uur

Het is bijna een jaar geleden dat de jongeren van alle kerken in Emmercompascuum zich hebben ingezet om met elkaar The Passion op te voeren. Dit draagt bij aan grote verbondenheid in het dorp. Deze gebeurtenis was een groot succes en ook dit jaar zullen de jongeren weer hun uiterate best doen om er weer een verassende en spectaculaire uitvoering van te maken! Iedereen is van harte welkom! Kerk is open vanaf 14.30 uur

Hoofdkanaal o.z. 83, Emmercompascuum
Meer informatie →

De Kempische Passion

, 20.00 uur

De Kempische Passion in Hoogeloon (Noord-Brabant), naar een idee van The Passion op TV, met verschillende lokale verenigingen en lokale talenten. Vol Saamhorigheid, Verbondenheid en Passie! Met bekende popnummers, toneel en muziek voor jong en oud. Start bij de Kiosk (Hoofdstraat/de Hoef) met een processie met groot wit verlicht kruis, door de straten van Hoogeloon. Gratis toegang!

Valensplein, Hoofdstraat, Hoogeloon
Meer informatie →

De passie Schagen

, 20:00

Schagens Harmonie en de vocalgroepen van The Voices organisten De Passie Schagen

Grote Kerk, Schagen
Meer informatie →

De Passie Schagen

, 20:00

Schagens Harmonie en de vocalgroepen van The Voices organisten De Passie Schagen

Grote Kerk, Schagen
Meer informatie →

The Passion in de Ichthuskerk

, 20.00 uur

Samen kijken naar The Passion, dat kan in de Ichthuskerk, Katwijk aan Zee. Aanvang 20.00 uur Start 20.30 uur Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten over de uitzending onder het genot van een drankje en een hapje.

Nachtegaallaan 7, Katwijk aan zee
Meer informatie →

The Action

, 18.00 uur

THE ACTION The Passion komt naar Leeuwarden! Een goede gelegenheid om ook jongeren stil te laten staan bij het actuele leed en lijden in de stad en in de wereld. En… om jongeren in contact te brengen met mensen en organisaties die daarop een antwoord willen geven. Anders gezegd: van passie naar actie. Naar The Action als voorbereiding op The Passion. Want het verhaal van het lijden en de opstanding van Jezus geeft ook nu perspectief op opstanding, op bevrijding. Door het lijden heen bestaat hoop. Ook jongeren kunnen wat doen! Studenten van de hogescholen kunnen donderdagavond 23 maart meedoen aan The Action, mede georganiseerd door Navigators Studentenvereniging. In groepjes ga je naar een kerk om stil te staan bij het lijdens- en opstandingverhaal van Jezus en vervolgens ga je op bezoek bij een diaconale of sociale organisatie. Daar maak je actief kennis met plekken in de stad waar leed en lijden in onze samenleving zichtbaar zijn, en met mensen die proberen een antwoord te geven op het lijden en de vraag om hulp. Meer info over programma of opgave: [email protected], er is plaats voor 50 studenten.

Nieuwesteeg 1 (VOX), Leeuwarden
Meer informatie →

The Action

, 12:30 uur

The Passion komt naar Leeuwarden! Een goede gelegenheid om jou – jongere tussen de 14 en 30 jaar - ook stil te laten staan bij het actuele leed en lijden in de stad en in de wereld. En, om jou in contact te brengen met mensen en organisaties die daarop een antwoord willen geven. Anders gezegd: van passie naar actie. Naar The Action als voorbereiding op The Passion. Want het verhaal van het lijden en de opstanding van Jezus geeft ook nu perspectief op opstanding, op bevrijding. Door het lijden heen bestaat hoop. Ook jij kunt wat doen! Je bent welkom in de Dominicuskerk. Na kennismaking staan we in een kerk stil bij het lijdens- en opstandingverhaal van Jezus. Vervolgens ga je in kleine groepjes op bezoek bij een diaconale of sociale organisatie of werkgroep. Daar maak je actief kennis met plekken in de stad waar leed en lijden in onze samenleving zichtbaar zijn, en met mensen die proberen een antwoord te geven op het lijden en de vraag om hulp. Na afloop volgt een verwerking van de ervaringen en sluiten we af met een maaltijd. Geef je snel op ([email protected]), er is plaats voor 50 jongeren.

Harlingerstraat 26 (Dominicuskerk), Leeuwarden
Meer informatie →

The Passion in Schoonhoven

, 20.30 uur

Op donderdag 13 april bent allen van harte welkom in het Springerpark te Schoonhoven. Om 20.30 uur zal daar de jaarlijkse live-uitzending 'The Passion' worden getoond op groot scherm. In samenwerking met de kerken uit Schoonhoven en de volledige culinaire verzorging door restaurant Lekkerr, beloofd dit een hele mooie avond te worden. Van harte welkom!

Springerpark, Schoonhoven
Meer informatie →

The passion in Veendam

, 18:30

Door het centrum van Veendam gaat een processie met een kruis. Aankomst 20:00 bij hotel Parkzicht. Artiest speelt nummers van the Passion 2016 en om 20:30 schakelen we live op een groot scherm naar the passion in Leeuwarden. Na het kijken is er weer live muziek en gelegenheid tot napraten.

Museumplein 3 , Veendam
Meer informatie →

Nachtwake Biddinghuizen

, 20.15

Voor onze Nachtwake hebben we dit jaar als thema gekozen: "groots of verstild?" We willen het verschil tot uitdrukking brengen: Jezus ging niet voor de overmacht maar voor het kleine. Ook wij gaan voor het kleine; de verstilling. Terwijl de Passion gaat voor GROOTS. We hebben hiervoor gekozen om het verschil aan te geven tussen de Passion en onze Nachtwake. Het thema komt regelmatig terug tijdens de Nacht. De inhoud: we beginnen de nacht met het samen kijken naar de Passion, daarna wordt er koffie gedronken en even nagepraat. Vervolgens wordt de Nachtwake geopend. Na wat korte mededelingen wordt het stil. Zes keer tijdens de Nacht is er een meditatief moment: een stukje tekst met een afbeelding op de beamer, een gebed en muziek/samen zingen. Er zijn koffiemomenten en er is een soepmoment ter versterking van het lichaam om de Nacht door te komen. Later in de Nacht wordt er nog een korte film getoond voor de liefhebbers. Koffie, soep en film is in een afgescheiden ruimte van de stille ruimte. Daar kan even gespraat worden. Als het duister van de nacht wegtrekt, wandelen we samen buiten het Licht tegemoet. Na terugkomst wordt de Nachtwake afgesloten in de stilteruimte. "Als ons waken voor één levend wezen op deze wereld een lichtstraaltje van hoop heeft mogen betekenen, dan is ons waken niet voor niets geweest..." Voordat we uiteen gaan, gebruiken we samen rond 7 uur een sober ontbijt. Onze ruimte wordt ingericht met brandende kaarsen, wat stoelen, een standaard met een Kruiswegstatie; dit jaar van Alfons ter Avest. Er staat een grote tafel waar mensen creatief bezig kunnen zijn. We hebben een stille wand meditatie, waar op geschreven kan worden, bijvoorbeeld als reactie op de meditaties. Er is een stiltehoek waar mensen een kaarsje kunnen branden of alleen maar stil zijn. En we hebben een kleine ruimte met boeken.

Akkerhof 3, Biddinghuizen

Gratis downloads

Wist je dat The Passion diverse materialen beschikbaar stelt die je kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld:

  • Een poster van The Passion waarmee je jouw activiteit bekend kunt maken. Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden.
  • Kerken kunnen een groot Passion-spandoek winnen.