dag 2

Jezus' wonderlijke team

Jezus stelt nogal een wonderlijk team samen. Opvliegende vissers, niet-geliefde belastinginners en een sjiek iemand. Het laat zien dat het bij Jezus anders gaat, dat hij kijkt naar wat wij niet de moeite waard vinden.

Lees verder

Jezus' wonderlijke team

Toen Jezus van daar verderging, zag hij bij het tolhuis een man zitten die Matteus heette, en hij zei tegen hem: ‘Volg mij.’ Hij stond op en volgde hem. Toen hij thuis aanlag voor de maaltijd, kwam er ook een groot aantal tollenaars en zondaars, die samen met hem en zijn leerlingen aan de maaltijd deelnamen.

Lees verder hierover in Matteus 9

De groep om Jezus heen lijkt wel een beetje op de film Ocean’s Eleven. In die film is het topcrimineel die een team verzamelt om een bank te beroven. Hier kiest Jezus twaalf jongemannen uit om Gods idee van Zijn nieuwe wereld als eerste te leren. 

En net als in de films, zal het vast niet altijd soepeltjes hebben gelopen in dat team. Het zijn nogal een karakters bij elkaar. Petrus was een opvliegende visserman. Judas zou later Jezus verraden. Tomas aarzelde maar. Filippus was van sjieke afkomst. En dan nog Matteüs erbij, die een groot deel van de mensen in het team eerder had afgezet als belastingambtenaar van de Romeinse bezetters.

Zo leerde het team van Jezus al vanaf het begin dat het allemaal nogal anders zou gaan in Jezus’ buurt.